Rolf Lassgård om kärleken ett år efter tuffa skilsmässan

Det våras för Rolf Lassgård.
Ett år efter skilsmässan och två år efter pensionsåldern har stjärnan fullt upp med karriären.
1:54

Efter reklamen: 7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

(1:54)

Från en man som heter Ove till en pappa som heter Marianne och en björn som heter Bamse. Rolf Lassgård, 67 i mars, har en filmkarriär med mångskiftande karaktärer.

I somras spelade han in Andra akten mot Lena Olin, senare i år syns han i tv-serien Händelserna vid vatten och i dagarna påbörjar han inspelningen av Richard Hoberts nya film. Inget pensionärstempo här inte, åldern har han inte börjat känna av.

– Inte på det sättet. Inte i yrket. Men man är lite tröttare, sa han i Expressen i december.

Lassgård med regissören Richard Hobert och kollegorna Livia Millhagen och Hedda Rehnberg som spelar in filmen “Kärleksbevis”.

Det har snart gått ett år sedan nyheten om att Rolf Lassgård och hustrun Birgitta skulle skiljas efter 38 års äktenskap.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner, sa han då till Gefle Dagblad.

Idag kommenterar han skilsmässan i Aftonbladet:

– Det finns ingen bov i dramat, vi är fortfarande vänner och som en familj med barn och barnbarn, fast vi inte inte bor ihop.

Rolf Lassgård: ”Jag är inte ensam”

Rolf flyttade ner till sommarhuset på Österlen i Skåne för ett år sedan. Här har han fått tid att reflektera, och renovera huset.

– Huset är ett renoveringsobjekt. Nu tar jag det step-by-step. Jag är stark och dum, men jag kan både slita och slipa, säger han och erkänner att det kan bli ensamt på landsbygden.

– Det är klart att det är annorlunda att komma hem. Det blir lite själv ibland, särskilt på vintern. Men jag är inte ensam, ett av barnen bor i närområdet i Skåne, säger han i AB.

TV4-kollegans attack mot Lottas och Mikaels kärlek

Men nu våras det för Lassgård. Inspelningen av Richard Hoberts film “Kärleksbevis” i Kivik, som beskrivs som en psykologisk thriller, där han spelar mot Livia Millhagen och Hedda Rehnberg.

– Jag har aldrig haft så nära till jobbet. Tar bara 25 minuter med bil till Kivik.

Om det våras på kärleksfronten återstår att se. Några uppvaktande damer har Lassgård inte sett till.

– Nä, det får jag inte och jag bor ju ute på landet.

LÄS OCKSÅ: Per Ragnar bryter tystnaden om hemska traumat

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i årets Farmen

LÄS OCKSÅ: Talar ut om helvetet – två år efter succén i Biggest loser

Foto: TT

Se konflikten mellan deltagarna i Farmen: ”Spark under bältet”

SENASTE NYTT!