LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robinson-Tova-Sophia Aronssons nya barnbesked: ”Äntligen”

04 aug, 2023 
Frida Eklöf
Robinson-gänget 2021
Robinson-profilen Tova-Sophia Andersson och pojkvännen Nicklas har i flera år kämpat för att bli föräldrar.
Nu kan hon ge ett glädjande besked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tova-Sophia från Robinson om kärlekslyckan: ”han googlade mig”Brand logo
Tova-Sophia från Robinson om kärlekslyckan: ”han googlade mig”

Sedan inspelningen av Robinson har livet tickat på för fullt för Tova-Sophia, framförallt i privatlivet där det hänt mycket.

För snart tre år sedan fann hon kärleken i revisorn Nicklas. Sedan dess har paret kämpat med att få barn.

Tova-Sophia Aronssons önskan om att bli förälder

I sinnet har Tova-Sophia alltid varit kvinna, men född med fel kön och med namnet Per påbörjade hon som 14-åring en utredning för könsdysfori. Som 18-åring genomgick hon en könskorrigering och ”blev Tova-Sophia fullt ut”, som hon själv uttrycker det.

Tova-Sophia har länge haft en dröm och längtat efter att bilda familj, men i samband med könskorrigeringen kan hon inte längre bli biologisk förälder. Hon och Nicklas har kämpat i flera år med att hitta lösningar, och nu har hon slutligen fått kontakt med en surrogatmamma i Mexiko, som de fått via en förmedling.

Annons

– Vi har valt ut en äggdonator som är så lik mig som möjligt. Äggen plockas ut från äggdonatorn och efter det gör man en IVF, provrörsbefruktning. Man skapar embryon och sätter in ett av dessa i surrogatmamman. Sedan hoppas man helt enkelt att det ska ta sig, har Tova-Sophia sagt till Hänt.

Tova-Sophia Aronssons nya barnbesked: ”Äntligen”

Och det verkar minst sagt som att processen, som varit i rullning ett bra tag, har gett utdelning.

Tova-Sophia kan nämligen bekräfta för Hänt att hon och Nicklas förhoppningsvis kommer bli föräldrar till våren eller sommaren 2024.

”Vi har äntligen blivit matchade med en surrogatmamma så första embryo-transfer blir förhoppning nu i augusti-september. Så nu håller vi tummarna att det tar sig och att vi kanske kan va föräldrar till våren/sommarn 2024.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

”Det blir ju lite mer verkligen & konkret nu, framförallt när vi har en graviditet att förhålla oss till.”.

FOTO: TV4, TV4 PLAY

Annons