robinson

Robinson-Tova-Sophias bebislycka: ”Jag hoppas att det blir en pojke”

Robinson-Tova-Sophia

Robinson-Tova-Sophia Aronsson ska bli mamma.
Nu kan Hänt avslöja att hon och kärleken Nicklas fått kontakt med en så kallad surrogatmamma i Mexiko.
– Det känns jättekul!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts Rimstuga - här spårar det ur
0:58

Efter reklamen: Hänts Rimstuga - här spårar det ur

(0:58)

Slå på ljud

För snart tre år sedan mötte Robinson-stjärnan Tova-Sophia Aronson, 37, kärleken i revisorn Nicklas, 30. Sedan dess har kärleken växt sig allt starkare och Hänt kan nu avslöja att paret sannolikt kommer vara föräldrar redan inom ett år.

Paret som ska bli föräldrar. FOTO: Privat

Tova-Sophia och Nicklas har fått kontakt med surrogatmamma

I sinnet har Tova-Sophia alltid varit kvinna, men född med fel kön och med namnet Per påbörjade hon som 14-åring en utredning för könsdysfori. Fyra år senare gick hon igenom en operation och ”blev Tova-Sophia fullt ut”, som hon själv uttrycker saken.

Tova-Sophia har länge längtat efter att bilda familj, men eftersom hon inte kan bli biologisk mamma så har hon och Nicklas – via en förmedling – fått kontakt med en så kallad surrogatmamma i Mexiko. Processen är nu i rullning och snart ska Nicklas korsa Atlanten för att lämna sperma i Mexiko. Tova-Sophia ska följa med som sällskap.

– Vi har valt ut en äggdonator som är så lik mig som möjligt. Äggen plockas ut från äggdonatorn och efter det gör man en IVF, provrörsbefruktning. Man skapar embryon och sätter in ett av dessa i surrogatmamman. Sedan hoppas man helt enkelt att det ska ta sig, förklarar Tova-Sophia.

Tova-Sophia och Nicklas.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Jag hoppas att det blir en pojke”

Surrogatmamman kommer kontinuerligt uppdatera Tova-Sophia och Nicklas om senaste nytt när det gäller graviditeten, och några veckor innan förlossningen beräknas ske kommer paret att bege sig till Mexiko för ta emot bebisen.

– Jag hoppas att det blir en pojke, men självklart kvittar det egentligen. Huvudsaken är att bebisen är frisk! Efter ett par år kommer vi skaffa barn nummer två. Då får det gärna bli en flicka, fortsätter Tova-Sophia som gläds stort åt det som nu sker i hennes liv.

– Det känns jättekul! Nicklas känner sig också redo för att bli förälder. Det vi gör nu kommer göra oss ännu starkare och vi går verkligen in i vårt föräldraskap på bådas villkor. Som par växer vi. Nicklas är verkligen världens bästa kille. Han blir en jättebra pappa. Det vet jag, avrundar Tova-Sophia som inom kort alltså går in i sitt livs viktigaste roll – den som mamma.

Foto: TV4 och privat

FRÅN FÖRSTASIDAN