TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

TV4:s stora bluff avslöjad – tävlingen i Robinson var uppgjord

25 apr, 2022 
AvFelicia Hovryd
Robinson
Tävlingarna i Robinson går inte riktigt till exakt så som det ser ut för tv-tittarna. Nu kan Hänt avslöja att Robinson-tävlingen var uppgjord.
Annons
Margaux Dietz & Jacob Libermann om "Moderna familjen"Brand logo
Margaux Dietz & Jacob Libermann om "Moderna familjen"

Robinson är ett av svenska folkets mest älskade tv-program och sedan 1997 har vi fått se modiga personer ge sig ut till en öde ö för att överleva. Programmets signum är de prövande tävlingarna som avgör om deltagarna vinner eller försvinner från ön.

Men i årets säsong av Robinson är det en del som mörkas för tittarna.

Bluffar i Robinson 2022 – som TV4 mörkar

Årets säsong utspelar sig i Karibiska havet, närmare bestämt i Dominikanska republiken. Syftet med Robinson är att överleva på en öde ö, men Hänt har tidigare avslöjat att Robinson 2022 faktiskt inte utspelar sig på en ö – utan på fastlandet!

– Nu var det ju faktiskt inga öar utan det var fastland på båda. Det brukar ju vara öar. Fast alltså det var ju långt ut åt helvete, långt ut från civilisationen, har Mattias förklarat för Hänt.

Men det är inte den enda bluffen från TV4:s håll. När det kommer till tävlingar finns det nämligen en hel del som de mörkar. Som tittare verkar det som att deltagarna får höra tävlingsreglerna snabbt och sen startar tävlingen. Men så är det faktiskt inte för fem öre.

Annons

Alla deltagare får en genomgång av tävlingarna så det inte finns några oklarheter när vi startar. Allt för att det ska bli så rättvisa och säkra tävlingar som möjligt”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson.

Robinson-tävlingen uppgjord

Under en av tävlingarna mellan Lag öst och Lag nord gällde det för deltagarna att bygga en ränna, för att kunna transportera en brinnande låga hela vägen ned till en fackla.

– Vi fick inte ned elden till den lilla brasan som skulle ta eld. Det andra laget får ned sin eld, men sen när de ska tända den sista elden där uppe så får de inte igång den. Det regnade ju och det kom in värsta munsun-regnet, säger Mattias och fortsätter:

– Där står vi båda lagen, ingen tändvätska kvar och vi kan inte göra om hela tävligen.

– Då ansåg produktionen, att eftersom andra laget hade fått ned elden så skulle dem vinna. Då fick vi stå där medan de spelade upp det som att det var tävling och att dem vann. Så vi satt och väntade medan de skulle filma klart."

FOTO: TV4

Annons