TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Robinson-Olivias kamp efter oroväckande viktraset under inspelningarna

01 jun, 2021 
Olivia Baldwin
Olivia Baldwin var väldigt smal redan innan hennes Robinson-resa. Men under inspelningarna tappade hon nästan fem kilo, nu berättar hon om det stora viktraset och hur det drabbade hälsan.
– Jag åt så mycket, säger hon i Duopodden.
Annons
Paul Michael Wrenkler om regelbrottet tittarna inte får se i Robinson 2021Brand logo
Paul Michael Wrenkler om regelbrottet tittarna inte får se i Robinson 2021

Robinson 2021 är avgjort och det blev den norrländska byggarbetaren Dennis Johansson, 32, som tände sin fackla först och kammade hem vinsten.

Efter en otroligt spännande final mellan Dennis, Joanna Swica, 32, och Annki Nilsson, 55, var det till slut Dennis som vann. Förutom att vinna äran och den prestigefulla Robinson-statyetten blev han också 500 000 kronor rikare!

En av dem som tog sig till finalveckan var Olivia Baldwin, 26. Efter den andra finaltävlingen blev det dock hon som fick lämna Robinson, efter en tävling i armstyrka.

Olivia tog sig till finalveckan i Robinson

Att det blev just armstyrka som gren var något som Olivia var smått besvärad över.

– När vi fick brevet att dagens tävling handlar om armstyrka så kände jag redan då att jag har så svaga armar. Jag var lite inställd på att det finns en chans att jag ryker. Jag är inte stark och har aldrig varit stark. Det var ingen tävling för mig, har hon tidigare sagt till Hänt.

Annons

Ett av momenten precis innan finalveckan drog igång var den traditionella invägningen. Deltagarna skulle då gissa deras vikt efter drygt 35 dagar på ön. Olivias startvikt låg på 52,8 kilo och det stod snabbt klart att hon tappat mycket mer än hon trott.

– Men gud, jag kan ju inte väga 48 kilo? Det är inte rimligt i min ålder att ligga under 50, sa Olivia då i programmet.

Robinson 2021

Olivias egna ord om viktraset

Nu gästar hon Andrea Norrmans och Mimmi Kapells podd DUO och där kommer de in på just Olivias enorma viktras.

– När jag åkte ut och kom till hotellet så vägde jag 47 kilo och jag är 173 cm lång.

Och menar på att det inte är sunt ur ett hälsoperspektiv. Väl på hotellet så var Olivia så utsvulten att hon i princip kunde äta hur mycket som helst.

Annons

– Nej asså wow, ni ska bara veta hur mycket jag åt de första dagarna. Asså bara första dygnet kanske jag åt lika mycket som en normal människa äter på tre hela dagar, förklarar Olivia i podden och fortsätter:

– Det är utan att krydda, jag åt så mycket. Jag hade typ ingen mättnadskänsla, asså jag kunde äta tre stora portioner middag och sen så ba "nej men jag tar en fjärde".

FOTO: TV4

Annons