Efter bråken – Robinson-Mattias avslöjar chockerande sanningen

Mattias Pettersson har lämnat Robinson 2022
Exklusivt

Mattias Pettersson valde att lämna Robinson frivilligt efter alla konflikter på ön.
Men bråken var långt från det mest chockerande som hände i programmet.
Nu berättar han om händelsen som tittarna inte får se.
– Då började man tänka Breivik och vart fan man skulle springa, säger Mattias.
0:47

Efter reklamen: Mattias om relationen till Heyes utanför Robinson

(0:47)

Mattias Pettersson, 53, ville inte göra samma misstag som när han var med i Robinson 2020 och hamna i bråk med de andra deltagarna. Trots det blev hans medverkan i årets program kantat av just konflikter. På ön var det inte heller något hemlighet att han och Hayes Jimede inte kom överens. Det gick till och med så långt att programledaren Anders Öfvergård fick gå in och medla. Men bråken var långt från det mest dramatiska som hände i Robinson. I en öppenhjärtig intervju med Hänt berättar Mattias om det tuffa ö-livet, relationen till Linn Lund och den obehagliga händelsen som tittarna inte får se.

Vad slogs du av när du kom fram till inspelningsplatsen i Västindien, Mattias?

– Att det var så jävla fint. Palmer, en stor jävla strand. I en å fanns rinnande sötvatten, så vi slapp bada i saltvatten. Det var klippor, det var så jävla vackert.

Vad tärde mest på dig: sömnbristen, vädret, matutbudet, hemlängtan eller den sociala samvaron?

✔︎ Det här är Mattias Pettersson

Ålder: 53.

Stjärntecken: Fisk.

Familj: Sambon Malin, 48, och två barn.

Jobbar som: VD-sekreterare.

Det bästa med mig är att jag: Är en sann vän. Jag finns alltid där för mina kompisar, jag ställer alltid upp.

Det sämsta med mig är att jag: Inte är så bra på att prata känslor. Så fort jag får ”känslofrågor” så blir jag helt tyst. Jag kan inte beskriva mina känslor! Det är helt sjukt, det måste ha med barndomen att göra.

Äter gärna: Godis och choklad.

Dricker gärna: Coca-Cola.

Älskar att: Tävla med mina polare i padel, tennis och golf.

Hatar att: Förlora.

Personlig sak på ön: Tandkräm. Som tv-tittare är det lätt att döma ut allt och alla. Man tänker: ”Vad fan har de valt för personliga saker?” Men man får nej på det mesta. Jag försökte med täcke och kudde, men fick nej, nej, nej. Det är därför deltagarna har med så mycket meningslösa saker! Produktionsbolaget är stenhårda. Att ta med sig en yxa är inte att tänka på.

– Du, jag måste säga att jag gled jävligt mycket. När jag var med i Robinson första gången – på Fiji – så frös jag. Då var nätterna iskalla, då låg jag bara och frös. Den här gången hade jag gjort dålig research. Du vet, jag tar allt som det kommer. Jag tänkte: ”Jag ska fan inte frysa den här gången”, så jag gick och köpte den fetaste jävla fleecetröjan du kan tänka dig! Sedan kom jag dit och då var det 30 grader varmt och vindstilla på nätterna. Jag hatade mig själv, jag låg där i värmen och hade panik, jag fick inte luft! Det var myggor och skit överallt. Jag ville ta av mig min hud, så jävla varmt var det. I det läget sa jag till mig själv: ”Antingen får jag svettas ihjäl eller så får jag ta av mig kläderna”. Jag valde det senare och låg där helt jävla näck. På riktigt, vilken jävla nöt jag är! Jag hatar mig själv. Det var ett helvete.

Mattias avslöjar sanningen om Robinson-ön: ”Mycket kriminalitet”

Vad saknade du mest hemifrån?

– Faktiskt ingenting. Jag hade bestämt mig för att inte längta för mycket. Barnen bor ju ändå på andra orter och när det gäller Malin – min sambo – så var jag förberedd. Jag visste hur det skulle vara och led inte lika mycket som förra gången jag var med i Robinson.

Vad var det konstigaste du åt under din ö-vistelse?

– Sniglar som vi kokade. Det åt vi rätt mycket av, faktiskt. Jag är rätt kinkig med maten. Man tuggar och det är segt, men man måste ju…

Vilken deltagare gillade du mest?

Linn. Hon och jag hängde mycket. Jag gillar folk som är sig själva, som inte spelar teater. Finns det något värre än folk som vänder kappan efter vinden? Jag kommer inte säga några namn, men det är obehagligt att se hur en människa kan förändras av att stå framför kameran och hur den är ”off the camera”. Det är vidrigt, det är svinjobbigt att se. Det är så man vill spy! Framför kameran gör sig personen underbar. Vid lägerelden är det något helt annat… Det är därför jag ryker ihop med vissa personer. De jag kommer bra överens med är genuina människor som är sig själva.

Mattias Pettersson i Robinson 2022

Mattias Pettersson hade en tydlig favorit på ön: Linn! ”Jag gillar folk som är sig själva”, säger han.

Vem hade du svårast för?

– Det fanns som sagt några, och dessa hade nog lika svårt för mig som jag hade för dem. När jag ser det där jävla eländet så blir jag inte så rolig att ha att göra med.

Vad var det mest uppseendeväckande som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Jag kan berätta om en sak som hände, men det var inte på ön utan på fastlandet. Helt plötsligt kunde det komma förbi en inföding med K-pist! Då började man tänka Breivik och vart fan man skulle springa. Det var så mycket kriminalitet i området, så det gick omkring vakter där. Man fick sova med ena ögat öppet. Det kunde även dundra förbi ett gäng boskap. Du vet, 30 kossor.

Vad var det första du gjorde när du kom hem?

– Oj, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår! Det här är ändå jävligt länge sedan. Vi åkte 20 juli. Jag kan inte säga när jag kom hem, för då kan du ju räkna ut hur det gick för mig i tävlingen, men jag började rota i kylskåpet efter saker att äta. Sedan drog jag till ICA Maxi och handlade godis, chips och allt jag saknat.

Exklusivt
Robinson-Mattias: Nära att döda äldre dam

Hur var du som fjortis?

– Jag var fullkomligt galen. Efter skoldagarna sprang jag hem och hämtade bullar, jag älskade bullar. Sedan sprang jag ut och spelade hockey, bandy och fotboll.

Mattias Pettersson om kärleken: ”Aldrig haft svårt”

Har du medvind eller motvind på kärleksfronten?

– Medvind. På kärleksfronten har jag alltid haft medvind, jag har aldrig haft svårt för det där med tjejer, jag har varit bra på att snacka och så. Jag har haft långa förhållanden, jag har aldrig sprungit omkring som någon Don Juan.

Mattias och Hayes i Robinson

”Fienderna” Mattias och Hayes tar farväl av varandra efter att den förste bestämt sig för att lämna tävlingen.

Och nu är det Malin som gäller?

– Ja, det är det.

Eller ”Malin 3” som du kallat henne?

– Ja, för mina tjejer som jag hade förut hette också Malin.

Hur ska du förvalta ditt kändisskap?

– Du vet ju hur jag är. Jag är nöjd och glad med tillvaron precis som den är. Jag postar nästan aldrig något på Facebook och Instagram och jag skiter i hur många följare jag har. Jag vet vem jag är, det räcker för mig. Jag behöver inga rubriker.

Säg tre saker du vill hitta på inom en inte alltför avlägsen framtid!

– Hitta på? Jag har blivit så jävla tråkig! Jag är så nöjd och glad över att allt är lugnt och skönt. Jag har rest precis överallt. Det enda jag har svårt för är vinter och kyla. Jag älskar sol, bad och värme. Jag har snackat med Malin om det, att ”jag måste dra en tid när det blir vinter”. Jag har varit i Hua Hin två vintrar sex månader i stöten. Jag har lärt känna en del folk där, vi spelar tennis och tränar i tillsammans. Där kommer jag i balans. Det är så skönt att komma bort från alla jävla måsten som finns här hemma. Jag vill leka och ha roligt och vara i solen. Jag pallar inte de svenska vintrarna! Så att åka utomlands, det är det enda jag vill.

FOTO: Robinson/TV4

Robinson-Hannas ilska efter Tommies ord: ”Jag trodde...”

SENASTE NYTT!