Robinson-Jessicas första ord efter Joels tårar – bortklippta scenerna

Robinson-Joel och Robinson-Jessica.

Efter händelsen med Joel i onsdagens avsnitt av Robinson 2022 har en debatt kring mobbing blossat upp på sociala medier.
Nu bryter lagmedlemmen Jessica tystnaden och ger oss hennes perspektiv på situationen i lägret.
Läs allt här!
0:20

Efter reklamen: Shevin Urgun hårda ord till Joel Hägglund i Robinson: ”Inte att lita på”

(0:20)

Slå på ljud

Den som följt årets dramatiska säsong av överlevnadsprogrammet Robinson vet att Lag nord har haft lite problem med sammanhållningen i gruppen.

I onsdagens avsnitt berättade deltagaren Joel Häggblom, 25, för de övriga lagkamraterna; Shevin Urgun, 28, Jessica Jonasson, 40, och Peter Szabo, 31, att han känner sig ensam och utanför. Något som också uppmärksammats i media de senaste dagarna.

– Det var inget nytt, alla visste redan hur jag mådde. Situationen, tror jag, har mycket att göra med att jag parades med tre mycket extroverta sociala personer, medan jag själv är mer introvert och behöver mer tid att värma upp med nya människor, sade Joel till oss när vi pratade med honom tidigare i veckan.

Robinson-Hanna om mobbningen i lag nord – det tittarna inte ser

Robinson-Joels vädjan till produktionen – därför ville han bryta

Gemenskapen i Lag nord har varit knackig sedan start, men för Joel specifikt var det en händelse under förra veckan som utlöste en negativ spiral.

Det var ett beslut som skulle fattas i lägret och bördan föll på Joel. Det var ett tufft beslut som innebar att en fördel skulle delas ut till någon av deltagarna i Lag öst inför deras öråd. Joel valde då att ge fördelen till hans personliga idol i motståndarlaget; Mattias Pettersson, 52. Något som retade lagmedlemmarna, då de ansåg att han gick emot lagets önskemål när han valde att hjälpa en stark motståndare.

Joel berättar för oss att stämningen i lägret blev så kylig att han funderade på att avbryta sin medverkan i tävlingen. Han hade flera samtal med produktionen under den här tiden.

– Jag nådde till sist en breaking point. Jag sa till film-crewet på plats att jag var tvungen att prata med producenten och berätta att jag snart kände att jag var tvungen att bryta. Producenten åkte ut och vi hade ett fint samtal och jag beslutade mig för att stanna, berättar Joel för Hänt.

Här ifrågasätter lagmedlemmarna Joel efter att han gett sin idol Mattias en fördel inför Lag östs öråd i söndags.

Här ifrågasätter lagmedlemmarna Joel efter att han gett sin idol Mattias en fördel inför Lag östs öråd i söndags.

FOTO: TV4

Kan Tone Sekelius tänka sig vara med i Let's dance?

Se klippet här!

Robinson-Jessicas bryter tystnaden - efter händelserna med Joel: “Fel”

När vi pratade med lagmedlemmen Shevin uttryckte hon att hon kände stor sympati för Joel. Hon säger dessutom att hon försökte sträcka ut en hand till honom.

Nu har ytterligare en av lagkamraterna uttalat sig om situationen i lägret. Jessica bryter tystnaden med ett långt inlägg på plattformen Instagram. Hon inleder inlägget med att poängtera att det finns ett moment 22 i att kommentera den infekterade diskussionen som blossat upp.

Jag skulle vilja lyfta en annan sak, värd att diskutera på samma tema. När vi pratar och diskuterar kring det som vi ser på TV så glöm inte vikten av källkritik. Hur ser hela bilden ut? Hur mår/mådde Joel och vad var det som egentligen hände? Och. Kan det ha hänt någonting mer, som inte visas?”, skriver hon.

Vidare berättar hon att hon har pratat med Joel efter Robinson och att de hade fina samtal på ön som tittarna inte får se.

För flera veckor sedan, när jag började få ett skav i mig för det som visades på TV, så skrev jag till Joel själv. (Vi har haft kontakt sen vi kom hem). Kanske hade jag helt fel minnesbild av det som pågick på ön eller kanske var det så att han nu, efter en tid, insett att jag var en anledning till det att han mådde dåligt? För han mådde dåligt. Det ni ser i TV är helt riktigt, när det kommer till hans mående. Han mådde dåligt ofta (det gjorde vi alla) och jag känner att jag bemötte det på så bra sätt jag kunde under de förhållanden som rådde. Dvs inget av våra fina samtal, gemensamma tårar i träsket, kramar (utanför vinster i tävlingar) är med. Eller inbillade jag mig allt?”, avslutar hon och öppnar samtidigt upp för en konstruktiv debatt i kommentarsfältet.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!