ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Hanna Bergwalls hårda ord om Anders Öfvergård: ”Otrevlig”

01 apr, 2022 
Hanna och Anders Robinson 2022
Hanna Bergwall är en av deltagarna i årets Robinson.
I en intervju med Hänt avslöjar hon nu sin syn på Anders Öfvergårds programledarskap.
– Jag kände bara ibland ”skärp dig, du får ju betalt för detta?”, säger Hanna till Hänt.
Annons
Robinson-Sandras känga mot Lag nord: ”Smakar seger!”Brand logo
Robinson-Sandras känga mot Lag nord: ”Smakar seger!”

Robinson 2022 är tillbaka med en ny säsong. Årets program spelades in kring Dominikanska republiken och överlevarna har redan gjort stort intryck.

En av årets deltagare är Hanna Bergwall som arbetar som jurist, debattör och opinionsbildare. I en intervju med Hänt berättar hon nu om sin medverkan men även vad hon tycker om Anders Öfvergård som programledare.

Hanna Bergwall om sin medverkan i Robinson 2022

Att vara med i ett överlevnadsprogram som Robinson kan vara oerhört påfrestande, den psykiska och fysiska utmattningen kommer som en chock för vissa. Trots jobbiga utmaningen beskriver Hanna upplevelsen som fantastisk.

– Det var mycket jobbigare än jag trodde det skulle vara. Jag tycker man inte ser på tv hur jobbigt det var, hur ont man hade och hur lite man sov exempelvis, säger Hanna och tillägger:

Annons

– Jag är superglad att jag gjorde det och att jag fick chansen att vara med.

– Men jag måste säga att det var jobbigare att se sig själv på tv än vad jag trodde, jag har haft svårt att slappna av, speciellt på kvällarna... Flera deltagare känner även samma sak. Man har väl varit lite nojig för att man inte ska se ut som sig själv.

Vad var det värsta?

– Det värsta var hungern. Min kropp åt upp sig själv och i och med att jag tränar mycket har jag en hög metabolism, jag äter väldigt mycket. Jag ser på mig själv hur jag tunnar bort väldigt snabbt, det var tufft att vara konstant hungrig. Jag kunde vakna på natten och känna mig konstig, exempelvis vaknade jag upp med vatten i munnen. Men ja, det är väl också en erfarenhet.

Hanna Bergwall om Anders Öfvergård som programledare

Anders Öfvergård, som har programlett Robinson i flera år, gör nu sin sista säsong efter att TV4 avbrutit samarbetet med honom. Den som ersätter Anders i kommande säsonger är elitsoldaten Petra Malm, något du kan läsa mer om här.

Annons

För Hänt berättar Hanna Bergwall nu sin uppfattning om Anders Öfvergårds programledarskap.

– Det jag tänkt på är att tidigare deltagaren Olivia Baldwin gillade att han är rak. Man kan absolut vara det men man behöver inte vara otrevlig för det. Jag minns inte exakt hur det var, men han kommer in och ska stå där och säga några fraser... Men han är så otålig! Uttrycker sig irriterat mot produktionen som säger hur han skulle göra, säger Hanna och fortsätter:

– Jag tyckte det var ganska oprofessionellt. Jag kände bara ibland ”skärp dig, du får ju betalt för detta?”. Sedan blir det ännu jobbigare att se någon gnälla när man själv är svag.

FOTO: TV4

Annons