Tv-profilen Petra Malm ersätter Anders Öfvergård i Robinson

Petra Malm ersätter Anders Öfvergård

TV4 har avslutat sitt samarbete med Anders Öfvergård.
Nu avslöjar kanalen att de har hittat en ny programledare till Robinson – och det visar sig vara ingen mindre än Petra Malm!
Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottet
1:37

Efter reklamen: Här tvingas Tova-Sophia och Alex lämna Robinson efter regelbrottet

(1:37)

Slå på ljud

Elitsoldaten Petra Malm som tidigare synts i det omtalade programmet Elitstyrkans hemligheter är personen som tar över efter Anders Öfvergård i överlevnadsprogrammet Robinson, något som presenterades idag i TV4:s Nyhetsmorgon.

Och det fanns ingen tvekan om att tacka nej till uppdraget för elitsoldaten.

– När jag fick frågan var det fullständigt naturligt att svara ja på studs, jag behövde ingen betänketid, säger hon i Nyhetsmorgon.

TV4:s samarbete med Anders Öfvergård har avbrutits

Ifjol nåddes vi av nyheten att TV4 valt att avbryta sitt samarbete med tv-profilen Anders Öfvergård. Han hade då flera uppdrag på kanalen likt Anders knackar på och Robinson.

Den nya säsongen av Robinson drar igång nu den 20 mars, och då kommer Anders Öfvergård fortsatt vara programledare – eftersom programmet spelades in i ifjol innan TV4 valde att avbryta samarbetet.

Men när nästa säsong av Robinson ska börja spelas in, vilket är snart, kommer alltså Petra Malm ta över rollen som programledare.

På Petra Malms meritlista finns bland annat att hon som första kvinna klarat de tuffa uttagningstesterna till elitförbandet Särskilda operationsgruppen, som sägs vara försvarets mest hemlighetsomgärdade, skriver Expressen.

Petra Malms känslor över att leda Robinson: ”Utmanande”

Petra intervjuades i Nyhetsmorgon och kunde då avslöja att programmet kommer spelas in på en varmare plats än Sverige.

– Jag säger så här: Just nu befinner jag mig i Norrland, det är krispigt och snöigt. Det kommer inte vara krispigt och snöigt dit vi ska, säger Petra Malm hemlighetsfullt.

Samtidigt berättar Petra att hon är laddad inför inspelningen.

– Nu vill jag komma i väg och träffa deltagarna, gå in i Robinson-bubblan. Framförallt vill jag va en del av ett team igen. Det ska bli roligt och utmanande, säger hon.

Historiska ändringen i Robinson – blir två säsonger på ett år

Nytt för i år är dessutom att det blir två säsonger i TV4 under 2022.

En nu i mars med start den 20:onde med Anders som programledare och den andra sänds redan i höst, fast då med Petra Malm i rollen.

Petra konstaterade även att hon tar med sig sina erfarenheter från Elitstyrkans hemligheter in i Robinson.

– Man lär sig överleva och det är något man alltid kommer ha med sig, jag förstår deltagarna eftersom jag gjort det de gör.

– Jag läser på mig om dit vi ska och om deltagarna så att jag är förberedd och kan sätta min personliga prägel på programmet.

Petra Malm

Petra Malm tar över som programledare för Robinson.

Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

FOTO: Pressbild,Jakob Dahlström/TV4, Simon Eliasson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN