LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

5 saker du vill veta om Petra ”Pam” Malm – programledare för Robinson

05 mar, 2021 
Petra Malm i Elitstyrkans hemligheter
Petra ”Pam” Malm är nya programledaren för Robinson på TV4. Hon har tidigare varit instruktör i Elitstyrkans hemligheter på samma kanal.
Hon blev den första kvinnan som någonsin antagits till det svenska, militära specialförbandet Särskilda operationsgruppen.
Här kan du läsa mer om vem Pam är!
Annons
TV: Elitstyrkans Petra Malm om insatsen i AfghanistanBrand logo
TV: Elitstyrkans Petra Malm om insatsen i Afghanistan

Petra Malm, även kallad Pam, är den första kvinnan som någonsin antagits till det svenska militära specialförbandet Särskilda operationsgruppen, även kallat Sog, som är Försvarsmaktens mest hemliga förbund.

Hon en av instruktörerna i TV4:s nya tv-program Elitstyrkans hemligheter och nu ska hon även axla rollen som programledare för Robinson.

Men vem är egentligen Pam?

Hur gammal är instruktören Pam och var bor hon?

Petra Maria Helen Malm föddes den 30 mars år 1977 och är idag 43 år gammal. Hon född i Kiruna och verkar gilla Norrland då hon fortfarande bor kvar i norra Sverige, numera i Umeå.

Hon bor inte ensam utan är gift med maken William Malm, 39.

Petra Malms ord om tiden i Afghanistan

När Petra Malm var gäst i Carina Bergfeldts show på SVT så berättar hon om tiden i Afghanistan.

– Jag kommer så väl ihåg när allting klaffade när vi var e jättestor operation, jag var i Afghanistan. Jättevarmt, vi flyger helikopter in på natten när det är mörkt. Vi landar så ska vi gå in, och jag kommer ihåg att det var så varmt. Det är ju 30 grader på natten bara så har jag utrustning, stridsväst, vapen, ryggsäck med mycket packning i, fullt med ammunition och handgranater. Så ska vi ta oss fram till ett hus, och vi ska gå dit. Så ska vi ju inte upptäckas, så man säger fullständig ljud- och ljusdisciplin. Och vi har på oss mörkerhjälpmedel så vi ser ju i mörker, säger Pam i programmet och fortsätter:

Annons

– Och vi kommer fram till ett hus vart vi vet att det finns en bombmakare, en som har utfört ett attentat. Så han har faktiskt dödat och skadat civila människor och soldater. Och han ska vi gripa. Så vi hittar hans hus, och vi tar över hela huset. Vi går in där, det blir ju ganska aggressivt, vi går in, det blir fullständig kaos fast vi äger ju platsen, vi äger huset. Vi hittar honom, vi griper honom. Och då blir det också så tydligt att vi får ju bort en bombmakare från gatan i Afghanistan, som då gör att människor kan känna sig tryggare där. Och då är det ju vettigt, det jag har gjort.

Vad heter Petra Malm på Instagram?

Petra är inte bara aktiv på fältet utan även på sociala medier, i alla fall på Instagram. Där heter hon pambypetra och har över 13 000 följare. Hon delar med sig av mycket på den sociala plattformen, bland annat en del från tv-programmet Elitstyrkans hemligheter, men också mycket träning.

Petra Malm om maken

På Instagram har Petra även delat med sig av bild på maken William och berättat om hur en dejt kan se ut!

”En lördagsdate med maken kan också innebära 10 min uppvärmning, 10x500 m löp-intervaller med 1 min gångvila”, skriver Petra och avslutar med:

”och lite till”.

Petra Malm och maken William
Petra Malm och maken.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4, SVT

Annons