Robinson-Desirée svarar på anklagelserna om fusk – avslöjar sanningen

Robinson-Linn & Desirée

Finalveckan i Robinson 2022 är över och en vinnare har nu korats!
Nu riktar tittarna dock skarp kritik mot Desirées beteende i den sista finaltävlingen.
Nu ryter hon ifrån efter anklagelserna!
Robinson-Filip om boendesituationen: ”Hemlös”
0:43

Efter reklamen: Robinson-Filip om boendesituationen: ”Hemlös”

(0:43)

Slå på ljud

Har du hunnit landa efter förra veckans spännande final i Robinson 2022? Det har inte vi gjort!

Många trogna följare av programmet ställer nu kritiska frågor gällande olika tävlingsmoment under finalveckan. Någon som hamnat under lupp är Desiree Renfors, 29.

Nu svarar hon på kritiken efter den tredje och sista finaltävlingen.

Robinson-deltagaren anklagas för fusk – efter upptäckten

Under onsdagens avsnitt av Robinson, det vill säga bara dagarna innan söndagens dramatiska final, var det dags för årets tredje och sista finaltävling.

Finaltävlingen innebar en sista chans att samla poäng och på så sätt säkra en plats i finalen.

Tävlingen gick ut på att lösa ett pussel för att få fram tre mattetal. Därefter var deltagarna tvungna att lösa talen för att få fram en sifferkombination, som i sin tur frigjorde ett järnrör. Järnröret skulle sedan användas för att genomföra den andra delen av tävlingen. Den som kom sist i tävlingen tvingades lämna.

Poängställningen mellan deltagarna inför den sista finaltävlingen i förra onsdagens avsnitt av Robinson 2022.

Poängställningen mellan deltagarna inför den sista finaltävlingen i förra onsdagens avsnitt av Robinson 2022.

FOTO: TV4

Mot slutet var det endast Linn Lund, 34, och Desirée kvar vid pusselstationen. Desirée lyckades knipa det sista järnröret och slog därmed ut Linn ur Robinson 2022. Men i kommentarsfältet under ett inlägg på Instagram utrycker tv-tittarna skepsis över Desirées insats.

Här är några av kommentarerna:

Desirée Aka Fuskirée”, kommenterar en följare.

Varför sprang Desirée och tittade på sifferlådan jämte sin egen innan hon löste talet?? Fusk eller??”, skriver en annan.

Desirée fuskade ju genom att springa till det rätta svaret och sedan till sin egna och rätta så att hon vann”, påpekar en tredje.

Det såg ut som att Dessie kollade på rätta svaret på den bredvid innan hon gick till den andra? Fusk?”, spekulerar en fjärde.

Hur kan man gå vidare på fusk? Desirée är överhuvudtaget inte värd en finalplats. Vad har hon gjort förutom att glida på en räkmacka o pakta ihop sig med nord. Nä fy för fuskare”, skriver ytterligare någon i kommentarsfältet.

Robinson-Desirée ryter ifrån – svarar på anklagelserna om fusket

När vi på Hänt når Desirée är hon sugen på att bemöta tittarnas anklagande kritik.

Linn hade dragit i röret innan mig, jag drar i rätt kod men järnröret är så ur gängorna så jag får inte ut det. Tror att det är fel kod. Springer tillbaka, räknar om, får det till samma tal. Springer tillbaka [till den så kallade sifferlådan] och lyckas då få ut röret”, skriver Desirée i ett privat meddelande till Hänt.

Vidare förklarar hon att det inte alls handlade om något oärligt spel från hennes sida. Något sådant fanns nämligen inte i tankarna när adrenalinet pumpade.

Jag sprang till den snurra som stod närmst mig. Insåg att någon redan dragit ut järnröret”, skriver hon till Hänt och fortsätter:

Då sprang jag till den bredvid. Min blick var absolut på snurran, dock hann jag inte registrera vad som stod. Jag hann bara tänka ”Den är använd” och springa till nästa”, avslutar hon.

Vi på Hänt tycker att alla Robinson-deltatgare som tog sig till finalveckan var värdiga att ta hem vinsten. Men riktar såklart ett extra stor grattis till årets vinnare Filip Johansson, 32!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN