Robinson-Annica Lundgren Frisks kritik mot invägningen

Annica Lundgren Frisk Robinson

Efter invägningen i Robinson var det flera av deltagarna som var skeptiska. Nu berättar Annica Lundgren Frisk om samtalet tittarna inte fick se och om tankarna kring TV4:s beslut att ha med vikt-momentet i programmet.
– Jag vill inte bidra, säger hon.

Robinson börjar lida mot sitt slut och de deltagare som är kvar har nu befunnit sig på ön i flera veckor. Att leva på en öde ö, utan varken särskilt mycket mat eller andra bekvämligheter, under så lång tid tär på både kropp och själ, och många av deltagarna har därför tappat en hel del i vikt.

I gårdagens avsnitt av programmet fick deltagarna ställa sig på vågen för att se hur deras kroppar har påverkats, och reaktionerna var blandade.

LÄS MER: Robinson-Wrenklers hårda attack mot TV4 – nya orden om Tova-Sophia och Johanna

– Kindbenen har verkligen kommit fram och det är lite otäckt. Man har ju verkligen förtvinat och det är ingen rolig syn att se, sa Dennis Johansson bland annat.

Annica Lundgren Frisk däremot blev glad, men ångrade sin reaktion strax efter. I en intervju med Hänt berättar Annica nu om de bortklippta samtalen, och hennes delade känsla kring hela vikt-momentet i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Annica om den bortklippa scenen i Robinson – samtalet med Olivia och Joanna

När Annica fick reda på att hon hade gått ner flera kilon blev hon överlycklig, men strax därefter reflekterade hon över sin reaktion. Sättet de gått ner i vikt på är inte hälsosamt och hon blev därför orolig att någon av tittarna skulle bli triggad till att ta efter.

Och hon var inte ensam om att ha de tankarna. Efter vikt-momentet i Robinson hade nämligen hon, Olivia Baldwin och Joanna Swica ett samtal om det som precis hade hänt. Ett samtal som produktionen valt att klippa bort.

– Vi önskade så mycket att det skulle komma med för vi pratade om vad man vill bidra med som förebild och att det här är ett väldigt osunt sätt att gå ner i vikt på. Det är ju jätteosunt. Vi vill ju visa på att man kan vara nöjd med sin kropp oavsett hur man ser ut, säger hon innan hon fortsätter:

– Det här är ändå ett program där barn tittar och jag vill inte bidra till någon vikthets eller fat shaming, utan tvärtom.

Därför har TV4 klippt bort samtalet

Men att samtalet inte kom med i programmet tror inte Annica beror på att TV4 inte tycker det är viktigt, utan snarare att det handlade om tidsbrist.

– Det handlar nog om tiden. Det är ett 20-minutersprogram och de får nog väga det ena mot det andra. Då hade kanske hela programmet handlat om det, säger hon innan hon förklarar sina tankar kring hela vikt-momentet:

– Men jag är dubbel, för allt som har med vikt att göra kan ju trigga personer som har problem med det. Så på det sättet är det ju dumt att ta med ett vikt-moment. Men å andra sidan är det bra för att man kan visa hur tufft det är.

LÄS OCKSÅ: Därför fick Ludde en andra chans i Gränslandet efter att ha röstats ut igen

LÄS OCKSÅ: Så gick det för alla i Den stora hälsoresan 2021 – här är alla resultat

Senaste nytt