Robin Stjernberg om nya kärleken – berättar om sina commitment issues

Robin Stjernberg

Den tidigare Melodifestivalen-vinnaren Robin Stjernberg har hittat kärleken på nytt.
I Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken berättar han nu om den nya relationen och sina commitment issues som han har behövt jobba med.

Robin Stjernberg slog igenom i det populära programmet Idol år 2011 och slutade då på en andraplats efter Amanda Fondell. Detta var dock inte slutet på framgångarna utan endast starten. Robin medverkade nämligen sedan i Melodifestivalen år 2013 och lyckades då kamma hem vinsten med bidraget You. Nu medverkar han i Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken för att prata karriär, ålderskris och kärlek. Robin fyller nämligen 30 år i slutet av februari, och att bli äldre är något som länge har skrämt honom.

– Helt plötsligt ska jag fylla 30 liksom och jag fattar ingenting. Då är det både förtjusning men också lite ångest bara "fan har jag gjort tillräckligt med mitt liv när jag fyller 30?". Samtidigt som det är "fan jag har ju gjort hur mycket som helst". Men det är flummigt. Tiden är flummig, förklarar han.

LÄS MER: Sanningen bakom Agnes Carlssons stora förändring

Han berättar att han hade en ålderskris när han var 27 år men att det har blivit bättre nu.

– Men min hjärna vill alltid ha något att haka upp sig på. Det är alltid så. Man ska inte få må för bra tror jag.

”Jag har sånna jävla commitment issues”

Men ålder är inte det enda Robin har haft svårt att förhålla sig till, utan även relationer har varit en kamp för sångaren. I podden berättar han om ett samtal med en av hans favoritlåtskrivare som gav honom insikter.

– Hon sa bara att killar är så omogna och jag bara "ja, jag håller med". Jag har sådana jävla commitment issues och har alltid haft så svårt i relationer. Och du vet, det kan vara så små saker. Bara som att om soporna står i hallen så kliver jag över dem, jag ser det inte. Och disk och sånt där, erkänner han innan han fortsätter:

– Så jag har lite growing up to do.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robin om den nya kärleken

Men trots att Robin har en historia med att ha det svårt i relationer verkar han nu ha hittat rätt. Det är när Fredrik frågar honom var han är om tio år som det tillslut kommer fram att han har en partner.

– Då gör jag nog samma sak. Men jag ser framför mig att jag sitter i kanske Nashville och giggar litegrann och så skriver jag låtar och pendlar mycket mellan Stockholm, Nashville och La, säger han innan han fortsätter:

– Men då får man hitta någon som backar en och förstår livsstilen liksom, och det tror jag faktiskt att jag har gjort. Det är kul, det är roligt.

LÄS OCKSÅ: Därför försvann Robin Stjernberg från rampljuset

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons nya jobbuppdrag med Sanna Lundell