Därför försvann Robin Stjernberg från rampljuset

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg glänste i Melodifestivalen med låten You, men vad hände sen?
Nu är han aktuell med Jill Johnsson och i duon Oh Frank. Men vad har artisten gjort där emellan och vad fick honom att kliva åt sidan från rampljuset?

Robin Stjernberg, 29, artisten som nu är aktuell i nya duon Oh Frank. Många i Sverige känner igen honom som Idol-killen som sedan golvade motståndet i Melodifestivalen.

Men efter att ha vunnit Mello år 2013 och representerat Sverige i Eurovison Song Contest med låten You, så försvann Robin lite från rampljuset. Vad hände? Varför tog han ett steg tillbaka?

Därför klev Robin åt sidan efter Melodifestivalen 2013

I TV4:s Efter fem berättar Robin Stjernberg att det inte var en tillfällighet att han tog några steg tillbaka efter succén i Melodifestivalen.

– Jag hann aldrig riktigt stanna tror jag. Jag körde järnet, säger Robin i Efter fem och fortsätter:

– Jag har alltid drömt om att få synas och höras, att få spela och sjunga. Sen helt plötsligt fick jag göra det hela tiden, varje dag. Jag fick synas väldigt mycket. Det som hände med mig då var att jag kände att fokuset gick lite från varför jag ville göra allt det här från början, det vill säga att göra musik och hitta kärnan i varför jag älskar musik. Istället kom jag till att synas hela tiden, vara med i tv hela tiden. Och kanske göra grejer som inte bara har med musik att göra.

Detta fick Robin att kliva åt sidan och backa bandet lite, för att hitta fokus igen.

– Då gick jag tillbaka, flera steg tillbaka egentligen och började lära mig producera. Och sedan dess har jag jobbat varje dag i studion, säger Robin.

Dock har han inte hittat någon balans i det hela riktigt ännu, då det inte är en av Robins starka sidor.

– Jag jobbar mycket eller så vill jag inte göra något alls. Jag är allt eller inget, medger han.

Robin Stjernberg på scen

FOTO: Patrik Österberg/TT

Så framkom samarbetet och Miles of blue med Jill Johnsson

Förutom nya duon Oh Frank är Robin även aktuell i och med sitt samarbete med countrysångerskan Jill Johnson, 47, och låten Miles of blue.

Artisterna har nämligen samma manager som för några år sedan introducerade dem och sa att de borde prova att jobba ihop.

– Jag ba ‘Yes nu kör vi’, så skrev vi några låtar och verkligen ‘connectade’ musikaliskt, även om vi kom från helt olika bakgrunder så blev det en häftig match. Jag är i Nashville hela tiden och jobbar nu. Bara de senaste två åren har jag varit där över fyra gånger, säger Robin i Efter fem och fortsätter:

– När jag började jobba med henne så släppte vi några låtar på hennes EP där hon sjöng. Sen när vi gjorde den här låten så kändes det bara naturligt att jag skulle sjunga på den. Det bara blev så, det passade liksom.

Jill Johnson i rött

FOTO: Janne Danielsson/TT

Och bra blev det, jösses vilken låt!

FOTO: Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!