TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Robin Stjernbergs comeback efter tuffa kampen

31 dec, 2020 
Robin Stjernberg
Robin Stjernberg fångade det svenska folkets hjärtan i Melodifestivalen 2013.
Åren därefter kantades dock av tyngre tider med både skrivkramp och sviktande självförtroende.
Annons
8 otippade kändispar som varit ihopBrand logo
8 otippade kändispar som varit ihop

Robin Stjernberg, 29, medverkade i Idol år 2011 och slutade då en andraplats efter Amanda Fondell. Detta var dock inte slutet på framgångarna utan endast starten. Robin medverkade nämligen sedan i Melodifestivalen år 2013 och lyckades då kamma hem vinsten med bidraget You.

Robin Stjernbergs kamp efter Eurovision-förlusten

Efter att fått det svenska folkets röster tävlade Robin i Eurovision Song Contest som detta år hölls i Malmö. Men Europa var inte lika imponerade utan framträdandet hamnade på en fjortondeplats och vissa menade att Robin hade floppat.

I intervjuer strax efter Eurovision Song Contest visade sig Robin dock vara nöjd med sin insats. Men efter Mello-vinsten och en rad med turnéer blev det tillslut för mycket och Robin tog en paus från rampljuset. När han medverkade i Nyhetsmorgon 2017 berättade han om hur det gått både upp och ner i livet efter Mello-succén.

Annons

– Grova svackor, jag hade en som var riktigt jobbig för något år sedan. Jag hade inte en svacka för att det var brist på uppmärksamhet, utan på grund av det kreativa. Jag tappade helt hoppet om mig, sa då Robin, enligt Expressen.

Det var främst låtskrivandet som plötsligt blev en utmaning.

– Kan man inte prestera på det man älskar mest av allt, då tappar man det. Om man inte har självförtroende slår man på sig själv hela tiden, säger Robin Stjernberg.

Även under en intervju med Kvällsposten har Robin berättat om den prestationsångest han drabbades av.

– Det var fruktansvärt. Helt plötsligt kände jag mig som världens sämsta människa. Jag kunde sitta i flera timmar i studion men inte få ut en enda låt. Jag skrev inte en enda låt på ett halvår.

Storslagna comebacken efter tuffa tiden

Som tur var lättade det och idag skriver Robin både låtar till sig själv och andra artister. Bland annat var han en av de som skrivit Robin Bengtssons I can't go on som Robin vann med i Melodifestivalen 2017.

Annons

Däremot kämpar Robin än idag med att hitta rätt balans i sitt arbete. När han gästade TV4:s Efter fem i början på sommaren berättade han nämligen att han vill att det stora fokuset ska ligga på musiken men att de varit en lång väg dit då många andra erbjudanden kommit upp.

– Jag har alltid drömt om att få synas och höras, att få spela och sjunga. Sen helt plötsligt fick jag göra det hela tiden, varje dag. Jag fick synas väldigt mycket. Det som hände med mig då var att jag kände att fokuset gick lite från varför jag ville göra allt det här från början, det vill säga att göra musik och hitta kärnan i varför jag älskar musik.

– Istället kom jag till att synas hela tiden, vara med i tv hela tiden. Och kanske göra grejer som inte bara har med musik att göra, sa då Robin som även förklarade att han nu fokuserar främst på att spendera tid att producera musik i studion.

Robin har på senare dar funnit en vän i Jill Johnson och duon har under sommaren uppträtt i bland annat Allsång på Skansen med sin gemensamma singel Miles of Blue. Under nyårsafton kommer det svenska folket återigen att få se Robin på tv-rutan då han gästar Bingolotto. Så även om det varit ett kämpigt år för många artister under pandemi-tider, visar sig Robins karriär fortsätta spikrakt framåt.

Annons