Yohios barnbesked – så lever artisten i dag

Yohio 2013 och Yohio i dag

TT
Efter att ha gjort succé med Heartbreak hotel försvann Yohio från Sverige.
Så här lever han i dag – sju år efter genombrottet i Melodifestivalen.

Det var i Melodifestivalen 2013 som Yohio (född Kevin Johio Lucas Rehn Eiresslog) slog igenom med duner och brak. Den då 17-årige artisten trollband svenska folket med Tokyo hotel och sin visual kei-stil. Han slutade på en andraplats efter Robin Stjernberg som vann med låten You.

Nu bor Yohio Tokyo, där han driver skivbolag, producerar låtar till andra artister och har en Youtube-kanal. Dessutom fortsätter han med sitt eget artisteri, och har bland annat släppt en låt på ryska.

Yohios barnbesked

I en intervju med Aftonbladet berättar han om sina drömmar för framtiden, och de involverar både ett familjeliv och en fortsatt karriär.

– Om jag ska vara optimistiskt har jag nog släppt ett album om året på både japanska och engelska. Då är jag 35, förhoppningsvis har jag fått barn till dess också. Jag tror inte att jag vill bli äldre än 35 när jag skaffar barn. Jag vill inte bli en för gammal förälder, jag vill vara med i gamet när mina barn växer upp, säger han till tidningen.

Han berättar också att han inte har någon partner just nu. Det verkar till stor del bero på han karriär.

– Nej, faktiskt inte. Det är lite svårt rent logistiskt sätt. Även att ha ett förhållande rent praktiskt är ganska svårt. Sedan är det ingenting jag fokuserar på just nu, jag är inne i min nya skiva nu och vill vara så fokuserad jag kan. Det händer när det händer helt enkelt, jag måste ju ha en fru för mina barn. Men det är ingenting jag stressar över, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Yohio skriver fantasyroman: "Vilka är gårdstomtarna? Var bor de?"

Yohio strandsatt i Sverige

Yohio bor som sagt vanligtvis i Tokyo, men nu har han varit i Sverige och sin hemstad Sundsvall. Dit åkte han enligt intervjun i våras för att förnya sitt visum, och blev plötsligt strandad på grund av coronapandemin.

– Jag hade alla papper klara och skulle precis boka flyg. Så därför sitter jag fast. Jag hade inte tänkt att vara i Sverige i ett år, utan bara i några månader, säger han.

Så blev det alltså inte. Men det verkar gå bra för Yohio ändå, och vi får hålla tummarna för att hans 10-årsplan går i lås.

Bild: Claudio Bresciani/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Marie Picasso vann Idol 2007 och försvann – bryter tystnaden

LÄS OCKSÅ: Göran Skytte försvann från rampljuset – så lever han idag