LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Farmen-Robin Kacaniklic om olyckan i Torpet – sanningen om yx-skadan

02 feb, 2021 
Robin Kacaniklic
Efter ännu en vecka på Torpet har Robin Kacaniklic börjat längta till att ta sig in på Farmen igen.
Men när han skulle hugga ved var olyckan framme.
Nu berättar han för Hänt om skadan.
– Glömde bort allt jag lärt mig, säger han.
Annons
TV: Farmen-Robin i otäck olycka med yxa – se bilderna härBrand logo
TV: Farmen-Robin i otäck olycka med yxa – se bilderna här

Årets säsong av Farmen är i full gång, och hittills har några kommit till Torpet och några har fått lämna tävlingen.

"Torpet" är stället dit Farmen-deltagarna kommer när de förlorar gårdskamper. På torpet får de leva med begränsade tillgångar och utan den klassiska "bonde-praktikan" till hands. De första farmarna som kom till Torpet var pianisten Philip Albinsson, 26, och den före detta fotbollsspelaren Robin Kacaniklic, 32.

Men sedan dess har de haft sällskap av bland andra Helena Hedqvist, 26, Syliane Duval, 35, Lili Pham, 33, och nu Jennifer Schill, 30. Både Helena och Syliane var med i Farmen förra året och Helena, som kom tvåa, är nu minst sagt revansch-sugen. Syliane var också revansch-sugen men oturligt nog så fick hon ett migränanfall och tvingades lämna redan efter några dagar.

Farmen-Jennifer kom till Torpet

Men på Torpet är det fortfarande Robin, Philip och Helena som kämpar om att ta sig in på Farmen igen. Den här veckan har de haft sällskap av farmaren Jennifer Schill, 30, som valde att göra en "läggmatch" mot Lili.

Annons

När Jennifer kom dit syntes det tydligt att hon och Robin blev glada över att se varandra igen, men till Hänt har Robin tidigare förklarat att det bara var vänskap mellan dem.

– Jag, Jennifer och Malin blev väldigt tajta första veckan på Farmen och folk trodde att vi paktade ihop oss. Därför blev jag såklart glad när Jennifer kom till Torpet, men det var verkligen ingenting mer än vänskap, sa han då.

I och med att Robin inte vunnit tävlingar på länge, och dessutom varit på Torpet ett tag, så har han börjat längta efter att ta sig in på Farmen igen.

Sko
Robin såg att det blödde från skon.

Robin Kacaniklic om olyckan med yxan

Efter att Robin vunnit "torparkampen" skulle han bara hugga lite ved, men plötsligt var olyckan framme. Han råkade nämligen hugga sig själv i foten.

Annons

– Yxan fastnade liksom i själva vedträet så jag skulle egentligen bara slå ett till slag för att klyva den. Då satte jag fötterna i en viss position bara för att göra det sista hugget och då såklart lossnar den där jäkla ved-grejen, så att yxan fortsatte rätt ner i foten, säger han nu till Hänt.

Trots att Robin fick lära sig tidigt hur man hugger ved så var det som att han tappade fokus för ett ögonblick.

– Man fick tidigt lära sig hur man skulle stå och hur man skulle göra för att undvika att hugga sig i foten. Men i typ 20 sekunder där så glömde jag bort allt jag hade lärt mig, säger han och fortsätter:

– Jag hade livets tur i oturen, för jag missade allt jag kunde missa. Jag träffade ju mitt emellan stortån och långtån. Jag hade flyt.

Detaljerna tittarna inte fick se

Han berättar också att smärtan kom först efter ett tag.

– Det var en chock. Först kände jag inget, men så kollade jag på skon och såg att det var skit-mycket blod och så tog jag av mig strumporna och såg jacket. Det gjorde skitont efteråt. Det började dunka och jag mådde jätteilla, säger han och fortsätter att berätta om detaljerna som tittarna inte fick se.

Annons

– Eftersom det var infektionsrisk så fick jag lite saltvattenlösning och pads och en linda så att jag kunde hålla det rent. Det här filmades aldrig för dom vill ju att det ska se ut som på 1800-talet.

Efter olyckan fick han åka in till sjukhuset i ett par timmar och sy foten.

Robin Kacaniklic berättar att olyckan blev jobbig för honom senare i tävlingen.

– Jag hade ju jävligt ont och jag fick ju liksom restriktioner av läkaren hela tiden. Så jag skulle ju ta det väldigt väldigt lugnt första veckan i och med jag hade ju sytt och så. Om jag skulle börja jobba och hålla på och meka så skulle stygnen liksom gått upp igen.

FOTO: TV4

Annons