Robin Bengtsson lämnar landet efter dramatiska händelsen

Robin Bengtsson.

Artisten Robin Bengtsson var en av de hungriga tävlanden i årets upplaga av Sveriges största musikfest Melodifestivalen.
Nu lämnar han landet med en annan känd svensk profil.
Läs allt här!
16:09

Efter reklamen: Folkkära skådespelaren Carina Lidbom är redo att hitta sann kärlek i Hänts dejtingprogram Hungrig på kärlek

(16:09)

Artisten Robin Bengtsson, 31, tävlade mot elva andra bidrag i Melodifestivalen-finalen år 2022. Det var ett otroligt starkt startfält och många favorittippade bidrag!

I vanlig ordning blev det storslagen tv-dramatik när vinnaren av Melodifestivalen 2022 skulle koras. Tittarna kritiserade tidigt det nya röstsystemet i deltävlingarna, men ett plus med det nya systemet var definitivt den ökade dramatiken.

Nu lämnar Robin landet efter den nagelbitande spänningen!

Eric ryter ifrån mot Linn – hårda markeringen: “Sluta”

Dramatiken i Melodifestivalen-finalen 2022 – jämna striden om vinsten

I finalen var röstningen uppdelad i två steg. Först delade den internationella expertjuryn ut sina röster ut för att sedan gå över till det svenska folkets.

In i det sista blev det en rafflande spännande kamp mellan Anders Bagge, som tävlade med låten Bigger than the universe, och Cornelia Jacobs som tävlade med låten Hold me closer.

När juryns röster hade delats ut låg Cornelia i topp, men Bagge gick om henne efter att ha fått en stor poängsumma från svenska folket. När Cornelia till sist fick rösterna från svenska folket gick hon om Bagge och vann hela tävlingen, trots att hon fick färre poäng från tv-tittarna än vad Anders hade fått.

– Jag vann ju egentligen, i Sverige. Men med facit i hand så tror jag att det här var det bästa. Det är det bästa för oss att vi skickar iväg Cornelias låt. Den är mycket välskriven och hon sjunger fruktansvärt bra, sade Anders Bagge till Aftonbladet efter finalen. Han var en glad tvåa!

Robin Bengtsson berättar om drömmen om USA

Se klippet här!

Robin Bengtsson lämnar landet - efter dramatiken i Melodifestivalen

Men hur gick det för Robin i tävlingen då? Robins bidrag, låten Innocent love, hamnade på en elfte plats i finalen. Men vi tror inte att stjärnan misströstar för det, han har nämligen vunnit tävlingen en gång tidigare, nämligen år 2017 när han ställde upp med låten I Can't Go On.

Men den sex veckor långa folkfesten är en intensiv period för artisterna och det kan nog ta ut sin rätt när allt är över. Nu lämnar Robin landet efter den spännande dramatiken under Mello. Var ska han och med vem?

Jo, under lördagen postade Camilla Läckbergs, 47, kärlek och MMA-proffset Simon Sköld, 34, en story på Instagram där han taggar in Robin. Det framgår att de sitter på ett flyg tillsammans på väg mot Rovaniemi, Finland.

– Jag var med den här mannen på en resa förra året, då höll vi på att fastna, men nu ska vi faktiskt göra det vi skulle göra, berättar Simon för följarna.

Mycket kryptiska ord från atleten. Vi hoppas att killarna får en härlig resa och ser fram emot en uppdatering om vad det egentligen är de ska göra i grannlandet!

FOTO: Paul Wennerholm/TT, Claudio Bresciani/TT

SENASTE NYTT!