LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Eurovision-scenen livsfarlig – 12 personer har skadats

05 maj, 2017 
Malin Ljung
Annons

Årets Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina, går inte av stapeln förrän nästa vecka. Men under veckans repetitioner har redan minst 12 personer skadat sig – på den olyckligt konstruerade scenen. Detta rapporterar Aftonbladet som uppger att det handlar om en främre del av scenen där det finns en slags “vallgrav” för en rälskamera.

– De berättade att tolv stycken har ramlat ner, men nu har de satt dit en ljusslinga så nu är det lättare att se, säger en person som ingår i en av de medverkande delegationerna till tidningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt en källa så skadade sig en person så illa att den fick frakturer på revbenen.

Efter olyckorna ska arrangören EBU ha vidtagit flera säkerhetsåtgärder, bland annat genom att märka ut kanten, samt plockat bort en trappa på scenens framkant. Men trots detta ska artisten Slavko Kalezić under torsdagens repetition varit farligt nära att falla ner i hålet, som tur var blev denna räddad av en tv-fotograf i sista sekund.

Svenska Robin Bengtsson, 27, ska ha klarat sig från att trampa snett. Han är dessutom oförstående till hur olyckorna kan ha skett:

– Vi rör oss alltid bakom den. Jag kan i ärlighetens namn inte fatta hur den kan vara ett problem, för man ser den ju, säger Robin Bengtsson.

SE OCKSÅ: Ellen Bergström avslöjar sanningen om sin romans med Robin Bengtsson

FOTO: Ibl

Annons