Robin Bengtsson lämnar höggravida Sigrid Bernson – beslutet i relationen

Robin Bengtsson, Sigrid BernsonS

Kändisparet Robin Bengtsson och Sigrid Bernson väntar sitt första gemensamma barn.
Men nu lämnar Robin sin höggravida flickvän för ett tag.
Läs här!
Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning
0:32

Efter reklamen: Så dolde Sigrid Bernson graviditeten under direktsändning

(0:32)

Slå på ljud

Kändisparet Robin Bengtsson, 32, och Sigrid Bernson, 33, väntar sitt första barn tillsammans. Sigrid ska bli mamma för första gången medan Robin har sonen William, 8, från en tidigare relation.

Robin och Sigrid träffades under Let’s dance år 2019. Det var också där som kärleken började blomstra mellan dem, och snabbt därefter blev de ett par.

Sigrid om abort och utmattningssyndrom: ”Rädd för att jag aldrig skulle orka bli mamma”

Nu väntar de alltså sitt första gemensamma barn, men vägen hit har varit allt annat än enkel. Efter Let's dance drabbades Sigrid nämligen av utmattningssyndrom, och i samma tidpunkt blev hon också gravid.

Sigrid ville egentligen bli mamma, men på grund av hennes mående ledde det tillslut till en abort.

– Vi har ju verkligen velat ha barn! Jag blev ju gravid precis när jag kraschade i utmattning, en graviditet som inte blev av då. Jag gjorde abort... Sedan i början när jag var sjuk var jag så rädd för att jag aldrig skulle orka bli mamma. Det var jättejobbigt för mig, eftersom jag länge har önskat just att få bli mamma, har Sigrid berättat i en intervju med Mama.

Men på nyårsafton förra året kom lyckan. Sigrid testade positivt!

– Jag kände det på mig verkligen! Jag var nästan helt säker när vi köpte graviditetstestet. Robin sa ”du får inte bli besviken nu om det inte är positivt” och jag sa ”nej, men det kommer vara!”, berättar hon för tidningen.

En sommar utan varandra

Men i sommar kommer inte paret få så mycket tid med varandra. Iallafall nu i början. Sigrid och Robin ska nämligen spendera en hel del tid ifrån varandra.

– Vår sommar är ärligt talat lite stökig. Robin kör Diggiloo hela sommaren och bara det är 26 eller 27 stopp. Sedan kör han lite egna spelningar med bandet. Och sedan kommer ju bebisen i september! Så vi har helt enkelt resonerat som så att det är lika bra att jobba på och göra spelningar. Men vi kommer kanske åka med en del på spelningarna, jag och Wille. Vi kanske hyr en husbil och tuffar runt lite, berättar Sigrid i Nemo möter en vän och fortsätter:

– Sedan kommer jag säkert åka ner lite till Västkusten också och hälsa på min familj där nere. Och så får vi se om Robin kan vara med de dagar han är ledig. Det blir lite så den här sommaren, men det är helt okej! Jag är så himla glad för hans skull att det har öppnat upp igen!

Robin Bengtssons ord – lämnar höggravida flickvännen

Och nu har det blivit dags för Robin att ge sig av. I ett inlägg på Instagram berättar han om känslorna kring det hela.

Midsommar 2022 kunde inte hablivit bättre. Tankat energi och kärlek med familjen och strålande sol i Stockholms skärgård, idag bär det av till Malmö för en veckas produktionsrep och premiär med Diggiloo! Ha en fin söndag!

FOTO: Claudio Bresciani/TT / TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN