Rickard Sjöberg om stödet från hustrun Annika Sjöberg

Rickard Sjöberg

Tv-profilen Rickard Sjöberg har släppt sin allra första bok.
Nu berättar han om glädjen och stödet han fått från hustrun Annika Sjöberg.
”Min underbara Annika”, skriver han.
Programledaren Rickard Sjöbergs ödesbesked – efter 30 år i tv
Slå på ljud

Rickard Sjöberg är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har med åren lett stora program som TV4-hallå och klassikern När och fjärran. Den senaste tiden har han blivit mest förknippad med frågesportsprogrammet Postkodmiljonären, där deltagare landet över får chansen att vinna en stor summa pengar genom att svara rätt på blandade frågor.

Men nu har tv-profilen valt att sikta in sig på något helt annat. Det gångna året har Rickard nämligen satsat på en karriär som författare, och i slutet av februari kunde han med stolthet visa upp sin alldeles egna bok Våga vara modig. Men resan dit har inte varit helt enkel. Nu berättar han om stödet från hustrun Annika Sjöberg.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kärlekslyckan med Annika Sjöberg

Det är snart sex år sedan som Rickard sa ja till kärleken Annika inför 130 vitklädda gäster, och sedan dess har kärleken blomstrat mellan dem. Men det var inte första gången för varken Rickard eller Annika. I en intervju med Expressen berättar Rickard om hur det var att gifta sig för andra gången med sin nya kärlek.

– Det var jättehärligt förstås. Det är inte första gången för varken Annika eller mig. Vi är ju gamla höll jag på att säga, säger han innan han fortsätter:

– Vi har varit genom en del. Det kändes väldigt härligt att gifta sig och det fanns mycket förväntningar på framtiden och de har infriats. Hon är härlig.

Han berättar vidare att förväntningarna som fanns om framtiden helt enkelt var att bara vara lycklig och att det absolut är något som han är med sin Annika.

Rickard om stödet från hustrun

Och för drygt ett år sedan när Rickard slängde sig ut för att testa sina vingar som författare förstod han innebörden av att ha rätt stöd runt sig. Under en bild på sig själv med boken i handen skriver han nu om glädjen över boken, och det fina stödet han fått från hustrun:

”För 1,5 år sen började med något jag aldrig gjort förut. Att skriva en bok. Efter att med varsam hand blivit guidad av förläggare Jeppe Wikström är den nu klar. Och min underbara Annika har varit det ärliga, ibland brutala och alltid kärleksfulla, bollplank jag behöver.”

Han fortsätter:

”Det är faktiskt lite omtumlande. Idag känner jag mig mycket glad, nöjd, stolt och oerhört sugen på att diskutera mod med läsarna.”

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Marko ”Markoolio” Lehtosalos frånvaro i Rix Morronzoo

LÄS OCKSÅ: Jessica Andersson om åldersskillnaden med pojkvännen Johan Palm

FRÅN FÖRSTASIDAN