Rickard Olssons vändning – efter avhoppet från Bingolotto

Richard Olssons glädjebesked – efter avhoppet från Bingolotto
I april kom beskedet att veteranen Rickard Olsson inte längre kommer att programleda Bingolotto, efter en tid sjukdom.
Nu kommer äntligen glädjande nyheter om den folkkära programledaren!
Annons

Det var i slutet av april som chockbeskedet kom att Rickard Olsson, 53, lämnar rollen som programledare för Bingolotto. Efter denna säsong går Rickards kontrakt ut, och kommer alltså inte att förnyas.

Annons

Tiden innan kontraktet löpte ut blev programledaren rekommenderad av läkare att inte arbeta, då han varit sjuk. Detta i sin tur ledde till att han hoppade av programmet innan säsongens slut.

Rickard Olsson
Foto: TT

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, berättade Rickard tidigare i ett pressmeddelande.

När, var, hur?

Annons

Men detta var inte slutet för Rickard Olsson i karriären, tvärtom! Programledaren har nu värvats till inga mindre än RIX FM.

Vad ska Rickard göra där? Jo, under fem veckor kommer Rickard vara programledare för RIX FMs eftermiddagssändningar.

När? Om exakt en månad, den 29 juni, kliver Rickard in i radiovärlden.

Verksamhetschefens ord om Rickard

– Rickard är en av landets mest folkkära programledare från både radio och TV och hans lättsamma och personliga sätt att prata med sin publik passar RIX FM perfekt, säger Christer Modig, verksamhetschef för radio på NENT Group. Han fortsätter:

Annons

– På ett personligt plan ska det bli otroligt kul att äntligen få göra radio tillsammans då vi känt varandra sedan högstadiet i Gävle.

”Längtar så jag har växtvärk”

Det blir inte första gången som Rickard Olsson entrar radiostudion. Programledaren började nämligen sin karriär Radio Gävleborg! Efter några år på P3 klev han över till ungdomsprogrammet Bullen, som i sin tur ledde till Söndagsöppet. Därefter har karriären gått uppåt för Rickard Olsson med program som Nyhetsmorgon, P4 Extra, Bingolotto, Melodifestivalen och Vem vet mest på meritlistan.

RICKARD OLSSON på en brygga
FOTO: Cornelia Nordström/TT

– Jag är ju en radiot sedan gammalt och älskar direktsänd radio. Det kommer bli skoj, trams, underhållning och allvar i skön mix. Precis som livet är. Längtar så jag har växtvärk, säger Rickard Olsson.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, Cornelia Nordström/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…