Rickard Olssons hemliga avtal – efter avhoppet från Bingolotto

Rickard Olsson stoppas från Bingolotto
Programledaren Rickard Olsson har hoppat av TV4:s Bingolotto då han mått dåligt under en längre period.
Men fanns det någon mer anledning till det än att han var sjuk?
Nu har Hänt fått insyn i Rickards avtal.
Annons

I slutet av april stod det klart att Rickard Olsson, 53, lämnar Bingolotto. Programledarens kontrakt går ut efter den här säsongen och eftersom läkare har avrått honom från att arbeta de närmaste veckorna hoppar han av redan nu.

Annons

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard i ett pressmeddelande.

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard.

Annons

Istället ersättes han av Lotta Engberg, som tidigare lett programmet.

– Det känns kanon att Lotta, som gör Bingolotto superbra, kan köra resten av programmen under våren, säger Olsson i pressmeddelandet.

Sanningen bakom Rickard Olssons avtal

När Hänt kontaktar Mikael Kjellström som är resultatområdeschef vid Folkspel berättar han mer om Bingolottos framtid. Han säger att Lotta har avtalat att vara programledare för programmet till sommaren – sen vet de inte vem som kommer att vara programledare.

– Lotta Engberg leder programmet fram till vår finalsändning den 14 juni, vem som tar över till nästa spelsäsong är inte klart och arbetet med detta pågår, säger han.

Annons

Fanns det någon mer anledning än sjukdom bakom Rickard avhopp?

– Rickard har haft en kämpig förkylning och fått en avrådan av läkare att inte jobba de närmsta veckorna. För allas bästa så bestämde han sig för att kliva av redan nu då han dessutom bestämt sig för att inte fortsätta nästa säsong.

Han berättar även att Rickard aldrig varit anställd på kanalen TV4.

– Rickard har ju varit programledare för Bingolotto genom Folkspel, så han har utifrån det ingen anställning på kanalen TV4, säger Mikael Kjellström.

FOTO: TT/TV4/TV4PLAY

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…