Rickard Olssons nya hälsobesked efter avhoppet från Bingolotto

Rickard Olsson i Bingolotto
Rickard Olsson hoppade plötsligt av sitt uppdrag i TV4:s Bingolotto efter att varit sjuk under flera veckors tid.
Nu har ytterligare två veckor gått sedan nyheten annonserades och Hänt har varit i kontakt med Rickard, som fortsatt inte är frisk.
Annons

Det var redan i början på april som TV4 meddelande att Rickard Olsson, 53, hade blivit snuvig och tvingades ställa in sitt programledarjobb i Bingolotto. Under flera veckors tid kom sedan besked efter besked att han fortsatt blev hemma och därför vikarieras av Lotta Engberg. När Hänt var i kontakt med Rickard efter flera inställda program kände han starka känslor för att missa sitt uppdrag.

Annons
Annons

– Det känns piss faktiskt. Mentalt. Jag har ingen anledning till att gå upp ur sängen, jag är helt bortkopplad från allt redaktionellt arbete så jag är helt borta, sa Rickard då.

Nya orden om hälsan

Strax efter detta kom den stora nyheten att Rickard Olsson bestämt sig för att inte förlänga sitt kontrakt med Bingolotto och på grund av att han fortsatt var sjuk beslutat han sig för att lämna programmet redan nu. I samband med detta publicerade Rickard en bild på Instagram på flertal mediciner och förklarade att han nu skulle göra allt för att bli frisk.

Nu har det gått ytterligare två veckor sedan medicin-bilden och när Hänt når Rickard berättar han om sitt hälsotillstånd idag.

– Jag går på medicinering fortfarande. Lite friskare för varje dag som går men det går väldigt långsamt faktiskt. Det är frustrerande som tusan. Mykoplasma eller Twar sa de på Sabbatsbergs, säger Rickard och fortsätter:

– Det går jävligt långsamt. Det är kortison och det är fortfarande antibiotika och Brickanyl för luftvägarna så det är ingen bra timing att få Corona heller.

Rädslan efter Adam Alsings bortgång

Den 15 april skakades nöjessverige då den omtyckte programledaren Adam Alsing gått bort efter att ha drabbats av Coronaviruset. Nu menar Rickard att denna tragiska händelse även gjort honom själv orolig.

– Ja jag är rädd, framför allt efter Adam, då blev det väldigt påtagligt.

– Vi var jättebra kollegor. Vi slog igenom samtidigt liksom och har medverkat i varandras program och alltid haft bra kontakt så den tog djävulen.

Rickards tid i hemmet under sjukdomen

Rickard försöker nu fortsatt att vila upp sig och prioriterar att ta hand om sin hälsa. Under tiden som sjuk ser han till att planera inför framtiden.

– Jag lever i den lilla familjen, smider ränker och planerar. Eller ränker ska jag inte säga. Sms, mejlar och förbereder massor av möten.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…