Rickard Olsson-Essé om drömhuset och bråket med frun Giséle

Rickard Olsson-Essé och frun Giséle.
NU GRATIS

Möt Rickard Olsson-Essé i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Äktenskapsgrälet med 10 år yngre frun Gisèle: ”Väldigt infekterat”.
✔︎ Visar upp lyxhuset nära Abba-Björn och Bindefeld: ”Jag hade aldrig haft råd att flytta hit idag”.
✔︎ Attacken mot kände kollegan: ”Inte normal”.
Slå på ljud

Rickard Olsson-Essé, 54, har lämnat tv för radio, men är ständigt aktuell.

✔︎ Det här är Rickard Olsson-Essé

Ålder: 54.
Familj: Hustrun Giséle Essé Olsson, 44, dottern Asta, 18. Bonusbarnen Noah, 17, Samuel, 12. Golden retrievern Harry, döpt efter Harry Styles.
Bor: Saltsjö-Boo.
Stjärntecken: Vattuman – så in i helvete!
Jag med tre ord: Nyfiken, lat, ivrig.
Kan inte motstå: Vatten.
Grubblar ofta över: Livet.
Person jag saknar: Min gode vän ”Raffen” som numera bor i Köpenhamn.
Drömmer om att: Bli ekonomiskt oberoende.
Aktuell med: Eftermiddagsshowen på Star FM och podcasten Relationscykeln.
Karriären i korthet: Bullen, Söndagsöppet, Melodifestivalen, Nyhetsmorgon, Morgonpasset, P4 Extra, Under Solen, Bonus i P3, Studio X, Bingolotto, Vem vet mest, Bubblan, Gäster med gester, Wild Kids, Sommarkväll med Rickard Olsson.
Framtidsplaner: Göra den där ”morgonradion” som jag själv saknar.

Hej Rickard, läget?

– Jag har 36,9 i kroppstemperatur och jag behåller maten, så det är jag nöjd med.

Har du haft en fin sommar hittills eller har du blivit attackerad av maneter, fästingar och huggormar?

– Nej, men det är ju myggor från helvetet i år. De är ivriga och stora som mjölkpallar! Fast själv är jag ganska förskonad, i skärgården blåser myggen bort. Å andra sidan har vi ju fästingar…

Rickard om drömboendet

Du bor i Saltsjö-Boo som är ett finare område utanför Stockholm. I faggorna huserar storheterna Björn Ulvaeus, Peter Jöback, Lena Philipsson och Micael Bindefeld. Vilken kändisgranne är du mest tjenis med?

– Inte tjenis, men Marie Serneholt är det väl i så fall. Sedan säger ryktet att Jon Olsson, den gigantiskt stora youtubern, ska flytta in i vårt område. Honom vill jag gärna bli tjenis med. Min dotter har sagt att jag måste gå över med en rabarberpaj till honom och hälsa honom välkommen till området.

Hur är det att ha dig som granne?

– Kanonbra! Det är inget tjafs om gränsdragningar med staket och sådant där. Jag hatar staket. Krig börjar alltid med en gräns. Här kan man komma och gå som man vill. Jag är en hyfsat bra ”grillare” också. Det blir gott, du blir mätt och du har kul. Jag skulle gärna vilja ha mig själv som granne.

Rickard Olsson-Essés hus.

Rickard visade upp huset när han gästade TV4-programmet Anders knackar på.

Visst bor du bara något stenkast från vattenbrynet?

– Ja.

Sluta skryta nu, lyxgris!

– Jag kan säga så här… Jag nyper mig i armen nästan varje dag över läget på den här kåken. Varje sommar som jag bor här så fördjupar jag relationen med området. När jag träffade Giséle så började hon prata om att flytta ihop någonstans. Kanske Bromma eller något annat villaområde. Men där har du staket, där har du hundar i koppel, där har du allt det inrutade. Jag kände hur det krampade i magen! Här är det fortfarande lite vilda västern – och jag älskar det!

Har du alltid bott på gräddhyllan?

– Det är egentligen ingen gräddhylla i den bemärkelsen, faktiskt. Det är ett gammalt sommarstugeområde. Men det kommer bli ”gräddhyllan” framöver eftersom läget är så bra. Kåkarna som säljs nu säljs dyrt. Jag hade aldrig haft råd att flytta hit idag.

NU GRATIS
Hockeystjärnan vann en miljon i Bingolotto – avslöjar hur han brände pengarna

På vilka sätt var du ett vedervärdigt barn?

– Jag var en riktig jävla retsticka. På gränsen till mobbare vissa gånger. Jag hade lätt för att hitta folks svaga punkter – och trycka på dessa. När jag gick i sjuan retade jag niorna och fick garv på det. Oftast var det ”alfan” jag stack hål på. När han jagade mig för att slå mig så fick han inte tag i mig, jag var för snabb. Då slog han in skåpsdörren i stället. Mitt skåp blev inslaget väldigt ofta i högstadiet.

Hur gick det till när du tjänade din första tusenlapp?

– Jag var 15 och fick inget sommarjobb. Då startade jag eget: ”Slit och Släp AB”. Logotypen på flygbladet, som jag delade ut i området, utgjordes av en liten cykel och släpkärra. Första uppdraget bestod av att beskära kanter på en gång. Jättetråkigt, så klart.

Sedan en tid tillbaka håller du låda i radiokanalen Star FM. Brukar du och din konkurrent – Roger Nordin från RIX FM – gå på afterwork ihop?

– Nej, vi jobbar så olika tider. Däremot är vi från samma stad.

Gävle?

– Ja, precis. Roger Nordin är den stora stjärnan på jobbet, alla ser upp till Roger Nordin. ”Roger sa si, Roger så så”. Själv känner jag honom som en liten nörd från Gävle. Han var en lillgammal kille. Som 13-åring spelade han in kommunfullmäktiges möten – och sände det i närradion. Jag menar, det gör ju inte en normal 13-åring, (skratt).

Rickard om kärleken och bråket

Vad gör du efter arbetsdagarnas slut?

– Nu på sommaren åker jag hem och lägger något dött på grillen och bjuder in grannarna.

Rickard Olsson-Essé och frun Giséle.

Rickard och Giséle.

För lite drygt ett år sedan blev det känt att du mött kärleken. Grattis i efterskott!

– Tack så mycket! Jag gifte mig till och med. Det gick väldigt snabbt. Från Tinder till bröllop på sju månader. Det är lite det vi pratar om i podden Relationscykeln, Giséle och jag. Sju månader, det är svårslaget! Nu har vi varit gifta ett år.

Vad kan du avslöja om bröllopet?

– Det var litet men extremt vackert – på Bank Hotel. Vi höll till på deras terrass där uppe…

Vad handlade ert första äktenskapsgräl om?

– Det var dagen efter bröllopet. Vi skulle till Grand Hôtel men blev försenade av något jävla tjafs som jag glömt vad det handlade om, faktiskt. Men det var väldigt infekterat.

Vad gör Giséle till en förtjusande hustru?

– Hon kompletterar mina svagheter och jag tror att jag kompletterar hennes svagheter.

NU GRATIS
21 svenska kändispar avslöjar: Så träffade vi kärleken

Vad gör dig till en förtjusande make?

– Du skulle se mig grilla!

När får hon spader på dig?

– Oftast när jag är för lat. Jag är otroligt plikttrogen när det gäller jobbet. Jag kan jobba hur mycket som helst, men hemma är jag disträ och tyst och lat. Det kan irritera vem fan som helst, faktiskt.

Vilken händelse i livet har präglat dig mest?

– Jag och min styvfar bråkade jättemycket när jag var ung. Stickor och strån rykte, det smälldes i dörrar och det gräts riktigt ordentligt. Men en dag bad jag om ursäkt. På riktigt, alltså. Jag kände att jag hade sagt dumheter och betett mig illa. Då bad jag om ursäkt – och då vände min styvfar på klacken och sa ”förlåt” han också. Jag insåg vidden av försoning och förlåtelse. Många bråk är så onödiga. Det handlar om prestige och rädslan att be om ursäkt.

Vem vill du bli i ditt nästa liv?

– Någon som gör skillnad, någon som gör goda saker. Bill Gates, kanske.

Slutligen Rickard, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Morgonkaffet. Jag dricker oerhört mycket kaffe på morgnarna. Jag sitter där med min kaffekopp och jag öppnar mobiltelefonen mot världen. Fan vad det är härligt!

Foto: TV4 & TT

SENASTE NYTT!