LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

21 svenska kändispar avslöjar: Så träffade vi kärleken

23 apr, 2021 
AvOla Lagerström
Lotta Engberg, Mikael Sandström, Renée Nyberg, David Hellenius, Mikael Persbrandt, Sanna Lundell, Zlatan Ibrahimovic, Helena Seger.
Hur träffades de svenska kändisparen? Här avslöjar de själva hur kärleken uppstod!
✔︎ Blev kära – 15 år efter första mötet: ”Bästa sexet nånsin”.
✔︎ Träffades under inspelning – ljög för barnen: ”Fick smyga ut”.
✔︎ Blev kär i sin chef som var gift: ”Gav mig en fet kyss”.
✔︎ Kärleken började med bråk: ”Fräste åt mig”.
✔︎ Åldersskillnad på 27 år – träffades på Finlandskryssning.
Annons
Svenska kändisar som dejtade innan de blev kändaBrand logo
Svenska kändisar som dejtade innan de blev kända

Här får du reda på 21 kärlekssagor. För Hänt avslöjar flera kändisar detaljer som aldrig tidigare berättats.

✔︎ Nils Holmqvist & Julia Callegari träffades på fest

Nils Holmqvist och Julia Callegari.
Nils och Julia.

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan Nils Holmqvist, 35, mötte sin hustru Julia Callegari, 32. Årtalet var 2009 och platsen en festlokal i studentstaden Lund.

– Kärleken var ömsesidig. Detta var före alla dejtingappar. Sedan bjöd jag över henne på vin- och popcorndejt. Succé. Jag ska kanske inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men det var i alla fall någon form av stark åtrå. Jag tänkte: ”Gud, den här tjejen är speciell”. Hon var verkligen vacker, minns Nils.

✔︎ Carl Gustaf & Silvia träffades på VIP-hyllan

Carl Gustaf och Silvia.
Carl Gustaf och Silvia.

Som 26-åring åkte Carl Gustaf Hubertus – vårt lands dåvarande kronprins – till tyska München för att titta på OS. På VIP-hyllan fick han syn på OS-värdinnan Silvia, 27. Kungen riktade sin kikare mot Silvia och ”spanade” – trots att deras avstånd endast var två meter. Kungens genidrag resulterade i ett spontant skratt hos den tyska skönheten.

Annons

Samma kväll, den 26 augusti 1972, bjöds Silvia till kungafamiljens privata middag. Om detta har prinsessan Birgitta berättat i Svensk Damtidning.

– Vi hade väl hunnit ta oss ett glas innan Silvia anlände, så alla var väldigt glada och plötsligt ville prins Bertil leka tjurfäktning. Silvia hade en sådan där lång svart cape på sig över sin OS-dress, och den fick hon hålla upp – och så låtsades vi att den var det röda skynket. Stackars Silvia, hon trodde nog att vi var helgalna!

✔︎ Sanna Lundell & Mikael Persbrandt träffades på Gotland

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.
Mikael och Sanna.

De 16 åren ihop för Mikael Persbrandt, 57, och Sanna Lundell, 42, har innefattat euforisk lycka och stora besvikelser.

– Vi har kanske gjort slut med varandra, i runda tal, minst fem gånger om året, avslöjade Sanna i Tillsammans med Strömstedts 2017.

Annons

Detaljerat beskrev hon hur deras första möte såg ut.

– Det var på ”Gotland runt”, Sandhamn, 2 juli 2005. Jag hoppade av på en brygga och gick med dig till en björkdunge där vi låg och pratade.

Med åren har konstnärssjälarnas förhållande blivit allt starkare.

– Vi har gått igenom så många krig och strider. Gör man det med en slags känsla av att man övervunnit något ihop så binder det en samman, förklarade Mikael i programmet.

✔︎ Jackie Ferm & Ola Brising träffades genom en intervju

Jackie Ferm och Ola Brising.
Jackie och Ola.

Det kan löna sig att jobba på Hänt. Åtminstone kärleksmässigt om man är skribent och vill hitta kärleken. 2009 intervjuade Ola Brising, 47, Jackie Ferm, 30, för blaskan som du just nu läser. Kort därpå sågs de på tu man hand och tog en bärs.

Annons

Våren 2012 började duon jobba med självbiografin Rövardotter – om Jackies liv som dotter till framlidne bankrånaren Lars-Inge Svartenbrandt, och hösten därpå avfyrades Amors pilar med full kraft.

Enligt Jackie var det Ola som tog initiativet till den första kyssen.

– Han var kär i mig innan jag fick några känslor för honom, säger hon.

I familjen ingår hundarna Nala, 11, och Coco, 5.

✔︎ Efva Attling & Eva Dahlgren blev kära 15 år efter första mötet

Efva Attling och Eva Dahlgren.
Efva och Eva.

I begynnelsen var formgivaren Efva Attling, 69, gift med popsnöret Niklas Strömstedt, 62, men 1995 var skilsmässan ett faktum och snart kilade Efva stadigt med sångerskan Eva Dahlgren, 60. Tjejerna hade varit vänner ända sedan 1980, det har Efva berättat för den amerikanska sajten Afterellen.

Annons

– Det är konstigt när du känt en person så länge. Kanske handlade den där tiden om övning. Då tänkte jag aldrig på henne som något slags sexobjekt. Men sedan plötsligt gjorde jag det och det var det bästa sexet jag någonsin kunde ha!

✔︎ Renée Nyberg & David Hellenius blev kära under inspelning

David Hellenius och Renée Nyberg.
David och Renée.

TV-makarna David Hellenius, 47, och Renée Nyberg, 54, blev kära under inspelningen av programmet Slussen 22:00. Året var 2002 och Renée vara nyskild.

Eftersom Renée ville gå försiktigt fram på kärlekens stig, fick hennes barn Emma och Tom inte veta något om Davids existens. Det har hon tidigare avslöjat för Expressen.

– Barnen visste ingenting, när barnen hade somnat kunde vi umgås. David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år!

✔︎ Penny Parnevik & Douglas Murrays förhållande började med en fyllepuss

Penny Parnevik och Douglas Murray.
Penny och Douglas.

Som 19-åring föll Penny Parnevik, 24, för den 17 år äldre hockeyspelaren Douglas Murray, 41. Douglas var – och är fortfarande – god vän med Pennys föräldrar Jesper, 56, och Mia Parnevik, 53.

Annons

– Det hela började typ med en ”fyllepuss”. Det var typ som en kompispuss en gång när vi fick feeling, har Penny berättat i podcasten Pillowtalk.

Månaderna gick och Penny dejtade andra uppvaktare, men när Parnevik-familjen tog båten för att göra ett sommarvisit hos Douglas i Skärgården, slog kärleksblixten ned på allvar. Åtminstone i Penny:

– Jag fick världens pirr i magen!

✔︎ Anders Eldeman & Anna Perning träffades på Spy Bar

Anders Eldeman och Anna Perning.
Anders och Anna.

Radiostjärnan Anders Eldeman, 60, mest känd som ”Mr. Melodikrysset”, håller vanligtvis låg profil när det gäller privatlivet, men för Hänt berättar han nu om sin kärlekslycka med galanta Anna Perning, 48.

– Min tjej Anna och jag, numera sambor sedan några år, träffades på nattklubben Spy Bar vid Stureplan i Stockholm 2003. Jo, på detta kulturetablissemang möttes vi en sen Lucianatt och där började vår gemensamma resa. Nu har vi som tradition att köpa julgran den dagen varje och fira att vi träffades. Trots total isolering i över ett år har vi faktiskt inte tröttnat på varandra, men så är ju Anna ledig en timme varje lördag när jag är i Radiohuset, skrockar radioprofilen.

✔︎ Claes af Geijerstam träffade 27 år yngre frun Nina på Finlandskryssning

Claes af Geijerstam och frun Nina.
Claes och Nina.

Att åldersskillnaden kvittar är Claes af Geijerstam, 75, och hustrun Nina af Geijerstam, 48, ett levande bevis på.

Annons

Makarna, som huserar på rikemansstället Saltsjö-Boo utanför Stockholm, gifte sig 2008. Två år tidigare hade deras vägar korsats på Birka Princess-båten. På den tiden lystrade Nina till efternamnet Jensman.

– Jag såg hennes leende. Det gick igenom en hel folkmassa, har Claes berättat i Hemtrevligt.

Dagen efter sågs de på eftermiddagsdiscot – och bokade in en träff på ett café.

✔︎ Anders Pihlblad & Henrik Alsterdal träffades genom maskerad på jobbet

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad.
Henrik och Anders.

Anders Pihlblad, 53, och Henrik Alsterdal, 41, är inte bara TV4-kollegor utan också äkta makar. Det sa klick på en jobbfest.

– Allt inträffade på en maskerad med båt-tema. Jag var matros och Anders livräddare i Baywatch. Vi har hängt ihop sedan dess, berättar Henrik nu för Hänt.

Annons

Anders har tidigare berättat om bröllopet på Mallorca, 2003.

– Det var bara Henrik och jag och våra två bästa vänner: Marthin och Martin. Det var mitt i sommaren och vi gifte oss i svenska kyrkan. Kantorn hade semester så musiken spelades på en gammeldags bergsprängare längst bak i kyrkan. Sedan blev det bröllopsfotografering, Facebookuppdatering och middag.

Vad ger upphov till flest tjafs hemma hos er?

– Diskmaskinen. Vem som plockat ur den. Men vi är faktiskt väldigt bra på att inte tjafsa.

Anders och Henrik är stolta föräldrar till Nike, 11, och Erling, 10.

✔︎ Lasse Åberg träffade frun Inger på Konstfack

Lasse Åberg och Inger.
Lasse och Inger.

Lasse Åberg, 80, och Inger Åberg, 75, har hängt ihop sedan Hedenhöstiden, närmare bestämt 1963 då han var 24 och hon 19. De spanade in varandra i Konstfacks lokaler.

Annons

– Inger var väldigt söt. Kort hår. Mycket mascara, säger Lasse till Hänt.

Och höga klackar?

– Nej, för tusan. Hon sprang alltid omkring i raggsockor.

Var Inger svårraggad?

– Nej, inte speciellt.

Inger har tidigare sagt att du befann dig som i en autistisk bubbla på den tiden. Håller du med henne om det, Lasse?

– Ja, och jag är fortfarande likadan. Jag är en introvert person, jag får ingen bekräftelse av att kommunicera med andra människor.

✔︎ Suzanne Axell & Jörgen Wedebrand möttes av en slump

Suzanne Axell och Jörgen Wedebrand.
Suzanne och Jörgen.

Det började som en oskyldig sommarromans, 1975. Suzanne Axell, 65, och Jörgen Wedebrand, 63, möttes av en slump i vackra Roslagen. När hösten kom ringde Jörgen Suzanne och frågade om hon ville följa med honom på en konsert hemma i Stockholm.

Annons

När Suzanne dök upp på dejten hade Jörgen otippat tagit med sig sin mamma Lillemor, avslöjar programledaren nu för Hänt.

– Men Jörgen och jag upptäckte att vi hade mycket gemensamt: kärleken till Roslagen, skogen, havet. Och att vi var två väldigt självständiga personer. Inga klängrankor här, inte! Frihet att följa sina drömmar, och sällskap, har varit det allra bästa med vårt förhållande, vittnar Suzanne som alltså hängt ihop i 45 år med sin sambo.

✔︎ Zlatan Ibrahimovic & Helena Segers relationen började med bråk

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.
Zlatan och Helena.

Kärlek börjar med bråk och slutar med barnbidrag. Det är ett talesätt som Zlatan Ibrahimovic, 39, och Helena Seger, 50, antagligen kan skriva under på.

– När vi träffades hade han dubbelparkerat sin Ferrari vid min Merca. Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, har Helena tidigare sagt till magasinet Elle – medan Zlatan i sin självbiografi berättat om samma kärleksblixt som slog ner för 18 år sedan.

Annons

”Den tjejen… var hade hon hållit hus? Hon var inte bara snygg. Hon hade attityd, liksom, tjafsa inte med mig, och så var hon äldre, och det var ju spännande”.

✔︎ Björn Skifs träffade frun Pernilla på en dansföreställning

Björn och Pernilla Skifs.
Björn och Pernilla.

För 36 år sedan tittade Björn Skifs, 73, på en dansföreställning. En av de dansanta tjejerna utmärkte sig: Pernilla, då 20 år, nu 56. Något år senare var Björn involverad i ett tv-program där han skulle sitta framför tv-kamerorna i en raggarbil – intill en raggartjej.

– Eftersom jag hade sett Pernilla dansa och tyckte att hon var snygg, så föreslog jag henne. Det var lite lurigt, jag försökte få henne intresserad och det fungerade sakta men säkert. Efter några månader tände det till, berättar Björn för Hänt.

Annons

Två år senare gifte ni er. Var det ett pampigt bröllop?

– Javars. Det var ett hundratal gäster, en fin kyrka och en trevlig båttur. Framåt natten blev det ett ordentligt fyrverkeri!

✔︎ Anna Book Toledano träffade maken Roberto med ost och vin

Anna Book och Roberto.
Anna och Roberto.

Ett av kändis-Sveriges strävsammaste par utgörs av sångfågeln Anna Book Toledano, 50, och säkerhetskonsulten Roberto Toledano Lopez, 52. Makarna har hållit ihop 23 år.

För Hänt har sångerskan berättat om hur första mötet såg ut.

– Han dök upp hos mig tillsammans med en kompis. Trevlig värdinna som jag var bjöd jag på ostbricka och vin. Vi satt och pratade till fyra på morgonen. Då såg jag honom som en potentiellt god killkompis.

Inte som en tänkbar pojkvän?

Annons

– Du, efter tre veckor gav jag nycklarna till honom. Inte bara till mitt hem utan också till mitt hjärta. Sedan ringde jag mamma och sa: ”Jag är förmodligen inte klok i huvudet, men jag vill gifta mig och skaffa barn med honom!”

✔︎ Maria Montazami blev kär i sin boss Kamran – som var gift

Maria Montazami med maken Kamran.
Maria med Kamran.

Som 21-åring åkte Maria Montazami, 55, till USA för att hälsa på sin nu 53-åriga syster Catharina. Fyra månader senare sökte Maria jobb på en amerikansk restaurang. Hakets chef var Kamran, nu 59.

– Det var ganska coolt att bli kär i sin boss. Det är sådant man hört om men inte varit med om. Nu var jag med om det själv! Tänk dig att bli kär i sin chef… Det är sådant man bara läser om i Veckorevyn, berättar Maria för Hänt.

Annons

Vad gjorde han för att få dig på fall?

– Han tog mig i sina armar och gav mig en stor, fet kyss!

Maria avslöjar att situationen var en gnutta komplicerad.

– Kamran var gift när vi träffades. De bodde inte tillsammans, men de var gifta.

1991 stod bröllopet i Las Vegas och under det 32 år långa förhållandet har makarna blivit föräldrar till fyra barn – tre döttrar och en son.

✔︎ Kronprinsessan Victoria & prins Daniel smög i tv-kändisens hus

Kronprinsessan Victoria & prins Daniel
Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria, 43, fann sin Daniel tack vare lillasyster Madeleine, 38, som 2001 tipsade om att det fanns ett nyöppnat gym i närheten: Master training.

Victorias personlige tränare blev Daniel – och resten är historia.

På den tiden bodde antikexperten Peder Lamm, 50, granne med Daniel på Östermalm. Peder var en av de första personerna som såg Daniel och Victoria ihop.

Annons

– Klockan var två på natten. Jag hade varit på krogen och vinglade mot hissen. Där stod Daniel Westling, gymägaren, och väntade. På den tiden visste ingen vem han var, men han bodde i min kåk. Hur som helst hade han med sig en tjej som kändes bekant. Efter några sekunder såg jag att det var Victoria. Jag tänkte: ”Vad konstigt att min granne står här med vår arvförsta”. Jag blev lite generad och förstod inte riktigt vad de gjorde där. För mig föll det på plats först ett år senare då tidningarna började skriva om deras kärlek. Då kopplade jag, berättar Peder för Hänt.

✔︎ Lotta Engberg & Mikael ”Soldoktorn” Sandström tussades ihop via en tidningsintervju

Lotta Engberg och Mikael Sandström.
Lotta och Mikael.

Vore det inte för en tidningsintervju som Lotta Engberg, 58, gav till Aftonbladet vintern 2020, så hade hon och tv-doktorn Mikael Sandström, 62, aldrig träffats.

Annons

Allsångstjärnan skojade nämligen om att hon ville gå på dejt med Mikael. Uttalandet refererades i diverse blaskor, varpå Lotta ångrade vad hon dragit igång. En våg.

– Det här uttalandet var rätt klantigt av mig. Jag hade ju ingen aning om hur Mikael skulle ta det. Han kanske hade tjej, jag hade ingen aning om det. Så jag ringde TV4, fick Mikaels telefonnummer och skickade ett sms där jag bad om ursäkt för vad jag hade dragit igång. Jag lovade också att jag aldrig mer skulle nämna hans namn, avslöjade nyligen Lotta för Hänt.

I detta skede tog Mikael kontakt med Lotta, vilket blev en lyckoträff. Numera är tv-profilerna lyckliga sambor i Göteborg.

✔︎ Charlotte Perrelli blev uppraggad på Facebook av blivande maken Anders Jensen

Charlotte Perrelli och Anders Jensen.
Charlotte och Anders.

Döm aldrig ut ett uppvaktande fan. Även om kändisarnas mejlkorger svämmar över av meddelanden från allehanda lustigkurrar, finns det enstaka guldkorn att hämta.

Annons

Charlotte Perrelli, 46, var skeptisk när hon fick ett Facebook-meddelande från företags-VD:n Anders Jensen, 44. Det berättar hon i dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland”.

Men snart kom hon på andra tankar.

– Anders skrev till mig fast vi inte kände varandra och inte hade träffats. Så frågade han lite försynt om vi inte skulle ses. Han tyckte vi verkade ha mycket gemensamt, men min första tanke var ”skulle inte tro det”.

Något finns dock Charlotte att ändra sig och hösten 2015 stod bröllopet på slottet Château d'Esclimont i Frankrike.

✔︎ Johan Glans & Sara Young träffades på stand-up

Johan Glans och Sara Young.
Johan och Sara.

I många fall är arbetsplatsen romantikens vagga. Tvåbarnsföräldrarna Johan Glans, 47, Sara Young, 45, träffades på en stand up-klubb i Malmö där båda uppträdde. Johan blev mycket förtjust, men vågade inte uppvakta henne. Så han ringde henne efter en tid – ”bara för att prata”.

Annons

– Det tyckte hon var jättekonstigt. Hon väntade liksom på vad jag ville... Vi pratade en kvart, sedan sa jag: ”Vi hörs”. Men sakta men säkert sedan – genom många luddiga och vaga telefonsamtal om väder och vind – lyckades jag övertyga henne, har komikern berättat i Expressen.

✔︎ Marcus Birro träffade frun Michaela när han var ensam och förvirrad

Marcus Birro och Michaela Birri.
Marcus och Michaela.

Författaren, poeten och tv-profilen Marcus Birro, 48, berättar känslosamt för Hänt om hur han och hustrun Michaela Birro, 33, möttes:

”Vi träffades nog innan vi träffades. Man kan inte föra krig mot ett öde så starkt som detta.

Jag visste inte riktigt hur vasst mörkret var våren 2015. Jag trivdes i det mörkret eftersom det hindrade mig från att få en överblick av det jag slagit sönder.

Annons

Jag var väldigt ensam och förvirrad.

Jag var mycket rädd.

Jag satt nyskild i en soffa och från ingenstans (eller från Gud) kom Michaela och satte sig på behörigt avstånd i en tusen kilo tyll-kjol.

Vi sade inte så mycket.

Jag visade henne mitt mörker. Hon kände kanske igen det. Hon hade ett annat sammanhang. Ingen av oss var på jakt. Ingen av oss hade en enda plan med våra hjärtan.

Men så ritade den stora handen med sin penna och hur Han än drog och drog sin penna så korsades inte bara vår väg, utan också våra hjärtan.

Våra hjärtan korsades.

Om och om igen.

Vi kunde inte stå emot. Ingen människa ska behöva stå emot mot en sådan makalös kärlek.

Jag lade ner alla vapen vid en enda tröskel, tog hennes utsträckta hand och så började vi gå tillsammans.

Jag älskar henne mer och mer och det är en nåd att få vara med henne.

Allt som var brutet har blivit helat. Allt som var mörker har blivit ljus”.

Foto: TT & Privat

Annons