LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Renées brygga helt – TV4:s besked om säsong 6

03 mar, 2021 
AvLovisa Ström
Renées brygga
Renées brygga är ett av Sveriges mest folkkära program och har genom åren gjort stor succé hos tittarna.
Men nu försvinner programmet från TV4.
Annons
TV: Peter Settmans nya barnbesked i Renées bryggaBrand logo
TV: Peter Settmans nya barnbesked i Renées brygga

Renée Nyberg har varit i rampljuset i många år och är idag en av Sveriges mest folkkära programledare. Genom åren har hon lett många program som Blåsningen, Klassfesten och Bytt är bytt, och med tanke på att hon ständigt är aktuell verkar tittarna helt enkelt inte få nog av henne.

Ett program som har varit aktuellt på senaste tiden är Renées brygga. Där bjuder hon in kända och intressanta profiler som hon är nyfiken på att lära känna mer till en ö i Stockholms skärgård, och där får tittarna ta del av djupa och fina samtal mellan Renée och gästerna. Ikväll är det komikern Henrik Schyffert, juristen Malin Persson Giolito och journalisten Björn Hellberg som kommer till skärgården för att umgås med Renée, men nu kommer TV4 med ett besked som gör många tittare besvikna.

Stora succén med Renées brygga

Renées brygga har blivit ett av de populäraste intervjuprogrammen i Sverige, och med fem säsonger bakom sig är det än idag lika uppskattat. Årets säsong hade premiär i början av januari, och när TV4 gick ut och frågade sina tittare vad de tyckte om säsongsstarten var det bara fina ord som strömmade in.

Annons

”Som alltid väldigt bra! Den bästa programserie som sänds i svensk tv- ever!!!”, skriver en person.

”Renée är väldigt duktig att ta fram det fina och personliga hos sina gäster!”, skriver en annan.

Många var också väldigt berörda över Renées samtal med Sven Wolter, som var en av gästerna under premiäravsnittet.

”Underbart fint program. Samtalet mellan Sven Wollter och Renée var väldigt naturligt och enkelt och måste vara ett fint minne för hans anhöriga nu när han är borta. Han fick tala från hjärtat utan att bli avbruten. En duktig programledare med nära både till skratt och allvar”, skriver en person som får medhåll från flera andra.

Men nu försvinner programmet.

Därför försvinner Renées brygga helt från TV4

Anledningen till att programmet försvinner från TV4 är helt enkelt att säsongen är slut. Ikväll sänds nämligen det sista avsnittet av årets säsong.

Men till tittarnas stora glädje kan Hänt berätta att det absolut inte är sista gången som svenska folket får ta del av det fina programmet i rutan. Kanalen planerar nämligen redan för att det ska bli ännu en säsong. Det är Johan Janrell, som är exekutiv producent för Renées brygga, som berättar:

"Det är planen. Renées brygga går som tåget. Om inte något oförutsett händer så siktar v i på att spela in nästa säsong i sommar.”

Annons