LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Renee Nyberg om första mötet med David Hellenuis – närgångna bilderna

22 feb, 2023 
David Hellenius och Renée Nyberg
Programledarna Renée Nyberg och David Hellenius har varit gifta sedan 2009.
Men hur var egentligen det första mötet mellan dem?
Nu berättar hon om den närgångna fotograferingen där gnistorna uppstod.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan MelodifestivalenBrand logo
Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan Melodifestivalen

Renée Nyberg, 56, är en av våra främsta programledare och leder bland annat det folkkära programmet Bytt är bytt och sitt eget format Renées brygga. Där bjuder hon in kändisar för en heldag med djupa samtal och trevliga aktiviteter.

Hennes kärleksliv tuffar på i samma takt som hennes karriär. Hon har varit gift med programledaren David Hellenius, 48, sedan 2009 och tillsammans är de ett av våra mest omtalade kändispar. Tre år innan de gifte sig fick de dessutom sonen Leo.

De båda syns ofta i olika sammanhang på tv och sanningen är den att det var just under en inspelning som paret träffade varandra och blev kära. När Renée gästar Carina Bergfeldts talkshow avslöjar hon sitt första möte med nuvarande maken.

Renée Nybergs första intryck av David Hellenius: ”Vilken jävla..”

Det var i början av 2000-talet under inspelningen av Slussen 22:00 som gnistorna mellan programledarna uppstod. Hon berättar att hon vid tidpunkten aldrig hade sett honom men att första intrycket minst sagt var positivt.

Annons

– Grejen är, han är ju åtta år yngre än mig och jag såg honom, han intervjuade någon chef på något ZTV-event på MTG där jag också jobbade. ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag och hade aldrig sett honom förut, och frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program jag skulle göra, säger Renée i Carina Bergfeldt och fortsätter:

– ”Nej, det vill jag inte”, sa han, ”men jag kan tänka mig att vara din co-host”. Det var en kaxig jävel, jaja. Så blev det i alla fall. Vi började ett redaktionellt arbete och sen skulle vi ta pressbilder.

Gnistorna uppstod efter närgångna fotograferingen

När fotograferingen skulle gå av stapeln så blev det uppenbart att det låg något speciellt i luften. Hon berättar att de skulle fotograferas nära varandra och Renée var tvungen att böja på knäna för att hon var längre än honom.

När de var placerade bredvid varandra så var det som att något bara sa klick.

– Då stod vi väldigt nära i en sådan bild. Och då! Det var som att det bara gick en elektrisk... Det gick inte att förklara. Det var så här att jag bara ”vad är det här?” Det är en magnet”, säger hon.

Och på den vägen är det och än idag sprudlar kärleken mellan de folkkära profilerna!

Hänt har sökt David Hellenius.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons