LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Renée Nyberg talar ut om bråken med David Hellenius

04 dec, 2022 
André Färnsveden
David Hellenius och Renée Nyberg.
Renée Nyberg och David Hellenius har varit gifta i många år.
Men som personer skiljer de sig ganska mycket – något som Renée tidigare har berättat om.
– Han är känslomässig och agerar ut, säger Renée.
Annons
Renée Nyberg om inspelningarna av Vilket Liv!Brand logo
Renée Nyberg om inspelningarna av Vilket Liv!

Renée Nyberg, 56, är en av Sveriges främsta programledare. Bland annat leder hon det omtyckta antikvitets-programmet Bytt i Bytt med Li Pamp och sin egna talkshow Renées brygga.

I åtta år var hon gift med TV4-profilen Jan Zachrisson och de fick två barn ihop, Emma och Tom. Men 2003 valde de att gå skilda vägar.

2006 blev Renée mamma igen. Den gången med sin nyfunna kärlek David Hellenius, 48, som precis som henne, är en prisbelönt programledare på TV4. De fick sonen Leo ihop och valde att gifta sig tre år senare.

Nu har Renée och David varit gifta i 16 år, och likt många andra gifta par som har varit med varandra länge, finns de vissa saker de helt enkelt inte kan komma överens om.

Renée Nyberg om olikheterna i relationen med David Hellenius

Trots deras likheter inom yrkeslivet, visar det sig att Renée och David är väldigt olika som människor. Renée gillar att sova in medan David gillar att kliva upp tidigt. Renée är även mer avslappnad än sin make, som beskrivs som pedantisk i en tidigare intervju med Kurera.

Annons

De är även väldigt olika när de bråkar, men Renée berättar om vikten med att ”bråka bra”.

– I grälen är jag den tysta och lugna, som biter ihop, medan han är känslomässig och agerar ut. Men vi ser till att inte älta, utan att lösa saker snabbt. Vi har övat på det där, det tror jag är viktigt för par. Målet är att bråka bra när man ska göra det. Att försöka förstå och säga att man fattar vad den andra menar. Att släppa prestigen och erkänna sina svagheter, säger hon till tidningen.

Nyckeln bakom Renée Nybergs och David Hellenius lyckade äktenskap

Vidare får Renée frågan om hur de håller sin gnista vid liv. Hon förklarar att det har med inställningen till livet att göra, och att David är bra på att se det positiva i saker.

Annons

– David är sjukt bra på detta. Det är inte en ansträngning för honom att se det härliga i vardagen, trots att regnet öser ned och det är slask på marken. Han visslar ofta på morgonen, kan brista ut i sång helt plötsligt, säger Renée.

Hon förklarar att även sonen har samma förmåga.

Ibland kan jag tänka att han, och även vår son, har en egen liten värld i sin hjärna. Medan vi andra bara ser slask och vardagsbestyr har de en helt annan bild i huvudet. Det är fascinerande. Jag tror det ger jättemycket, eftersom glädje smittar, liksom dåligt humör smittar, säger hon till Kurera.

Hänt har sökt Renée Nyberg för en kommentar.

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

Annons