Renée Nyberg drabbades av covid-19

18 jan, 2021 
Renée Nyberg och maken David Hellenius
Renée Nyberg kan se tillbaka på ett tufft år.
Nu berättar hon om sjukdomskampen.
Annons
Så minns vi Sven Wollter
Så minns vi Sven Wollter

Det blev en minst sagt känslosam start på årets säsong av Renées brygga. Efter familjens godkännande sändes avsnittet som Sven Wollter spelade in förra sommaren, bara några månader innan han gick bort, 86 år gammal.

Sven somnade in i november efter att ha drabbats av covid-19. Han sörjdes då av sina närmsta och ett helt land.

I premiäravsnittet av Renées brygga talade Sven själv om döden och hur han valt att bli författare för att acceptera tankarna på den.

– När man börjar bli över 80 så är döden någonting som man hela tiden har i närheten och inte kan fly ifrån. Så vill jag tackla det genom att skriva om det, sa Sven i programmet som avslutades med en hyllning till skådespelaren.

För Renée Nyberg, 54, innebar avsnittet och mötet med Sven många starka känslor. Under året som gick förlorade hon sin vän och kollega Adam Alsing, som precis som Sven gick bort efter sviterna av covid-19.

Nu berättar den populära programledaren att hon själv drabbats av sjukdomen, samtidigt som Adam Alsing gick bort.

Annons

– Faktum är att jag var själv sjuk i covid då. På något sätt så kändes det som att den här statistiken, vi möttes av varje dag, blev mer än siffror sen Adam gick bort. Så har det varit sen dess, och jag tycker det har varit ett jättesvårt år. Också för att Davids pappa bor på ett äldreboende, och honom har vi inte kunnat träffa sen i mars. Man längtar till att det här är över, säger hon till Expressen.

Renée Nyberg om stödet från David Hellenius

Renée behövde aldrig uppsöka sjukhus, men däremot drabbades hon av andningssvårigheter.

– Jag behövde inte åka till sjukhus, men fick problem just med andningen, fick hålla ständig kontakt med en läkare, och räkna andetag och ta pulsen. Övergick det 20 andetag per minut, så var jag tvungen att åka in, säger Renée och fortsätter:

– Jag är ingen speciellt ångestriden person. Men det var tre dagar där då det var jobbigt faktiskt, och när man hade en kollega och vän som just lämnat oss i det här, så är det klart att det var obehagligt.

Annons

Renée berättar vidare i intervjun att sjukdomstiden fått henne att fundera kring livet. Hon har själv tre nära vänner som drabbats av cancer. Renée säger att hon är tacksam för att få vara frisk och att hon och maken David Hellenius, 46, har som kvällsritual att tacka för att de får fortsätta vara friska.

Renées brygga sänds onsdagar på TV4 klockan 20.00.

FOTO: TT, TV4

Annons