Rania Shemoun Olssons familjelycka efter tuffa uppväxten

Rania Shemoun Olsson

Idag bor programledaren Rania Shemoun Olsson i en lyxig villa tillsammans med sin make och sina två barn.
Men riktigt så flottigt har hennes liv inte alltid varit.
Nu berättar hon om familjelyckan efter tuffa uppväxten.
Fem anledningar att älska Jenny Strömstedt
Slå på ljud

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson syns ofta i rutan. Oftast som nyhetsankare, men också som som programledare för Nyhetsmorgon när hennes kollegor haft annat på agendan. Men förutom det har hon även spenderat en hel del tid med kungafamiljen inför TV4:s nya dokumentär Kungahuset. I en intervju med Expressen berättar hon om hur det varit.

– Jag följer dem i deras jobb. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffade personal på sjukhus för att ta del av deras berättelser. Prinsessan Sofia arbetade på Sophiahemmet tills hon insjuknade i corona. Samma sak med prins Carl Philip, som jobbade inom Försvarsmakten. Kungafamiljen känns väldigt varm och genuint intresserad av andra människor. De är som ”vanlisar”, men har en titel de måste tänka på. Nu ska jag träffa kungen för första gången, men fotografen säger att han är superskön, säger hon.

Det har med andra ord varit en hel del jobb för Rania, men när hon inte jobbar spenderar hon istället tid med familjen som består utav maken Mattias Olsson och barnen Imra och Tigris.

Nu berättar hon om familjelyckan efter den tuffa uppväxten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Familjelyckan efter tuffa uppväxten

Tillsammans med sin familj bor hon idag i en villa i Älvsjö. Huset har tre våningar och Rania har bott där tillsammans med maken och barnen i snart tre år. I intervjun berättar hon om lyckan över att ha hittat ett hem hon trivs i, och när hon pratar är det tydligt att hon är väl medveten om hur hemmet har inretts.

– Det ska vara snyggt, charmigt och mysigt. Jag vill inte sitta i ett stelt hem där barnen inte kan röra sig, säger hon innan hon fortsätter med att berätta om hemmets förvandling:

– Vi öppnade upp hela baksidan med fyra vikdörrar. Att kliva rakt ut till poolen var också en dröm. Vi röjde upp den övervuxna baksidan, gjorde ett stort trädäck med pool och lounger med utemöbler. Sidan med solbäddar kallar vi ”Solsidan”. När folk kommer hem till oss säger de: ”Åh, det är som ett hotell!” Från början var huset i trä, men en ägare la mörkbrunt tegel utanpå. En expert målade teglet vitt. Vi har också bytt tak, lagt nya golv och målat om. I källaren har min man gjort ett biorum. Pannrummet har blivit hemmagym. Vi är där varje dag. Min 15-åriga son vill bygga muskler. ”Kom nu morsan, nu kör vi marklyft”, säger han. Framöver ska bastun bli spa.

Rania och hennes familj bor i ett hus som är minst sagt lyxigt, men så har inte alltid varit fallet. Programledaren kommer nämligen från en familj som flytt från krig i Libanon. Hon berättar:

– Jag är ett betongbarn, som växte upp i miljonprogrammen i Botkyrka. För mig var det en dröm att flytta till hus. Vi flydde från Libanon när jag var tre år i enbart våra kläder och lite pitabröd till flykten. Nu har jag hus, man och två fantastiska barn. Vem trodde det? Inte jag. Jag tänker tillbaka på det då och då.

LÄS OCKSÅ: Niklas Strömstedts familjelycka med Jenny Strömstedt

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Martin Järborg i Nyhetsmorgon

FRÅN FÖRSTASIDAN