Rania Shemoun Olsson om livspusslet med maken och barnen

RANIA SHEMOUN OLSSON
Exklusivt

TV4-Nyheternas Rania Shemoun Olsson har två barn med maken Mattias Olsson. Nu berättar hon för Hänt om hur det egentligen funkar med familjelivet när hon jobbar så mycket sena kvällar.

Rania Shemoun Olsson, 46, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna som brukar se Ekonominyheterna på kvällarna. När Bengt Magnusson, 71, eller Anna Lindmarker, 60, lämnar över till Rania bjuder hon alltid på dagsfärska nyheter inom finans och ekonomi.

När Rania inte syns i TV4-Nyheterna så har hon många andra prestigefulla uppdrag på kanalen. Rania har nämligen setts till både i Nyhetsmorgon, men framför allt är det hon som håller i taktpinnen i programmet Kungahuset.

Rania har tidigare berättat för Hänt om relationen till våra kungligheter, som hon känner väl, eftersom hon är med på många resor.

– Det jag kan säga om kungafamiljen är att de känns ju som vem som helst. De känns som "vanlisar", de är väldigt intresserade och nyfikna, speciellt kronprinsessan Victoria, har Rania tidigare sagt till Hänt.

Marie Nilsson Lind bryter ihop totalt – tårarna i tv

Ranias familjeliv – så stöttar hon och maken Mattias varandra

Vid sidan av jobbet på TV4 är Rania gift med Mattias Olsson, 49, och tillsammans har de barnen Imra och Tigris.

Det senaste året har dock inte varit helt lätt för Rania. I slutet av 2020 fick de veta att Mattias pappa gått bort och bara några månader senare tog Ranias mormor sitt sista andetag.

– Det har varit väldigt svårt. Vi har liksom tröstat varandra i omgångar och bara gett varandra space, men också funnits där och gråtit med den andra. Egentligen bara finnas där och kramas och fråga "hur mår du idag", "kan vi göra något speciellt", "vad vill du ha för mat idag", har Rania förklarat för Hänt.

När Hänt träffar Rania på röda mattan inför Idol-finalen i Avicii arena berättar hon om glädjen över att äntligen få komma ut på evenemang igen! Hon och familjen var riktigt taggade på att få se Idol-finalisterna Birkir Blaer, 21, och Jacqline Mossberg Mounkassa, 23, uppträda.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Rania Shemoun Olsson om utmaningen med barnen

Men Rania berättar även om en viss sorg som finns inom henne. Eftersom hon främst jobbar kvällar så går hon miste om en del tid med barnen.

– Det är en utmaning. Men nu har ju barnen börjat bli lite äldre, de är ju 12 och 16 nu. Så de klarar sig själva, men det är nästan lite hemskt. Det gör ont på något sätt att de klarar sig utan mig, säger Rania och fortsätter:

– Men jag längtar ju efter dem. Ibland kan det ju gå flera dagar utan att jag träffar dem överhuvudtaget. Eftersom jag jobbar kvällar så har de redan lagt sig, och på mornarna har de dragit redan innan jag har gått upp, så att säga. Så det är ju lite knepigt, men det funkar!

Som tur är har Rania stort stöd av maken Mattias.

– Han tar det där liksom. Han tar maten på kvällarna, han tar rubbet när jag inte hinner. Så det är faktiskt jättefint, vi kompletterar ju varandra, säger Rania till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Hundcoachen läxar upp Bianca – efter missen

LÄS OCKSÅ: Pernillas familjelycka – längtan efter nytillskottet: “Barnbarn”

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!