Rainas besvikelse på nya jobbet: ”Det är skräckblandad förtjusning”

Nyhetsmorgons nya stjärna Rania Shemoun Olsson intar morgonsoffan.
Programledaren berättar nu om beslutet.
– Det påverkar allas liv, säger Rania för Aftonbladet.
0:32

Efter reklamen: Anders Pihlblad om nya upplägget av Nyhetsmorgon: "Fantastiskt"

(0:32)

Slå på ljud

Rania Shemoun Olsson, 46, är en av de nya programledarna i det folkkära tv-programmet Nyhetsmorgon tillsammans med Thomas Ritter, 45. De nya programledarna avslöjades under en direktsändning tidigare i år.

Nyhetsmorgon i förändring

Men Nyhetsmorgon bjuder på fler förändringar vilket också har meddelats tidigare i år. Programmet ska bli hela två timmar längre och ska därmed sändas till klockan 12.

I en intervju för Hänt berättade Thomas om hur det påverkar programledarna.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet, så det blir ungefär som idag, och ett team kör det sena passet, säger Thomas för Hänt.

Rania var inte säker på uppdraget som programledare

Förändringen i Nyhetsmorgon blir spännande att se fram mot hösten. Men beslutet för Rania att ta det nya uppdraget som programledare i morgonsoffan var inte en självklarhet.

I en intervju för Aftonbladet berättade hon om att beslutet.

– Jag tog ett snack med familjen innan jag tackade ja. Det här innebär att jag ska gå upp tidigt igen och göra det på heltid och det påverkar allas liv.

Hon fortsätter och berättar om barnen.

– Barnen har vant sig vid att jag jobbar sent med Ekonominyheterna och att de kan vara hemma och härja fritt. Men familjen står bakom mitt beslut.

Rania är van att arbeta tidiga mornar men nu blir det ännu tidigare för programledaren, vilket hon reagerar på.

– Det är skräckblandad förtjusning. Man kan väl säga att det är den biten som jag tycker är minst rolig. Nyhetsmorgon ska ju förlängas med två timmar i höst och eftersom det då blir två pass kanske man får köra det senare passet. Det blir kanske huggsexa om de passen, avslutar Rania med för Aftonbladet.

Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

Se klippet här!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

SENASTE NYTT!