Publikens kritik mot Allsång på Skansen – innan premiären

Sanna Nielsen

Inför årets säsong av Allsång på skansen har det skett en del förändringar – något som drabbat enskilda personer i publiken. Nu rasar de drabbade över de nya restriktionerna.
Slå på ljud

Efter förra sommaren har folk längtat dubbelt så länge efter att bege sig till Skansen för att sjunga allsång. Årets säsong av Allsång på skansen med Sanna Nielsen i spetsen blir nämligen av, och detta år med publik på plats!

Däremot är coronapandemin långt ifrån över och det är fortfarande en hel del restriktioner som åskådarna måste följa.

Arrangörerna för Allsång på skansen har därför bestämt att det får vara publik på plats – förutsatt att personerna kommer i sällskap om två, fyra, sex eller åtta personer. Sällskapen ska sitta på stolar som är placerade i grupper framför scenen.

Problemet med denna regel är att det inte är möjligt att gå på Allsång på skansen ensam, man måste vara minst två personer i sällskapet. Detta är något som drabbat en av Aftonbladets läsare Ulla Andersson, 74.

COMEBACK! Därför är Loa tillbaka i Ica-reklamen

Kritiken mot Allsång på skansen – efter nya regeln

Ulla brukar nämligen alltid köpa ett åskort på Skansen och på tisdagarna går hon på Allsång på skansen. Förra sommaren försvann det sommarnöjet från henne och därför hade hon längtat extra länge inför detta år. Men, hennes drömmar gick i kras när hon fick höra om de nya reglerna och att hon nu måste boka två biljetter för att få gå på allsången.

Anis don demina

Anis don Demina är en av gästerna under premiären

Foto: SVT

– Jag blev så arg, upprörd och ledsen. Jag sa att ”är det bara jag som är ensam och vill gå på allsången”? Det här är inte klokt. Kan de inte åtminstone göra en rad med enskilda stolar för oss som är ensamma och så får det väl vara först till kvarn då? Det här innebär att jag inte kan gå en enda gång i sommar, sa hon då till Aftonbladet och fortsatte:

– Jag tycker faktiskt att det är diskriminerade och det känns ännu jobbigare då att vara ensam när man nu dessutom ska hindras från att göra grejer. Det är redan lite känsligt det här med att vara ensam ändå och leva själv och det är mycket som handlar om par hela tiden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Problemet är löst för Ulla – men reglerna kvarstår

Nu har det som tur är löst sig för Ulla, det är nämligen jättemånga som hört av sig till henne och erbjudit sig att följa med henne. Så nu kan hon gå på premiären och vilka andra tisdagar hon vill i sommar.

– Jag vill verkligen tacka alla. Jag är fantastiskt glad och överraskad och tacksam över att det finns så mycket hjälpsamhet bland människor därute. Jag är verkligen överväldigad över hur det här blev bemött, säger hon nu till Aftonbladet.

Rent tekniskt är det ju möjligt för ensamma "allsångare" att gå ihop två och två och boka sina biljetter tillsammans. Så nu återstår det att se om Allsång på skansen kommer ändra sina regler eller om det blir så här i sommar.

LÄS OCKSÅ: BOTTENNAPP? Tonfisken från Subway DNA-testades – företaget stäms

LÄS OCKSÅ: ALLSÅNG Sannas tårar – timmar innan premiären

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, SVT

SENASTE NYTT!