Idol 2023 marknadsföring banner

Därför är Loa Falkman tillbaka i Ica-reklamen – efter kritiken

29 jun, 2021 
Loa Falkman, Suzanne Reuter, Björn Kjellman

Sedan Loa Falkman hoppade av rollen som Ica-Stig har tittarna varit skeptiska mot reklamfilmerna. Nu är Loa plötsligt tillbaka i butiken efter den återkommande kritiken mot nya Ica-Stig och Ica-Stina.

Annons
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till

Det var i början av 2021 som Loa Falkman, 73, meddelade att hans tid är över i rollen som Ica-Stig – och det var som att hela Sverige pausades.

– Jag säger tack för mig, för sex fina år. Men butiken å alla låga priser består. I den här kavajen ni mig inte längre ser, åh vad jag kommer att sakna er. Nu e det slut!, sjöng Loa Falkman i reklamfilmen.

Efter det drogs det igång rejäla spekulationer om vem som skulle komma att bli hans efterträdare. Till slut visade det sig att det inte bara var en efterträdare – utan två! Tittarna hade då fått tio ledtrådar som visade sig leda till just Björn Kjellman, 58, och Suzanne Reuter, 68.

Kritiken mot Björn Kjellman och Suzanne Reuter

Recept.se Nyhetsbrev

Redan i första reklamfilmen med Björn Kjellman och Suzanne Reuter fick tittarna ta del av den hårda jargongen och den retsamma syskonkärleken. Trots att det mesta var menat som skämt så blev tittarna skeptiska – de tyckte helt enkelt att det rörde sig om mobbning.

Annons

”Katastrof sedan de blev två. Det är rena rama mobbningen och inget annat, och det trodde jag inte ICA höll på med. Men så fel jag hade då. Tittar inte på reklamen längre och funderar även på att sluta handla på ICA så länge ni håller på med det här tramset och har mobbning i er reklam”, skrev en tittare.

”Så hemskt att höra vuxenmobbning! Tog illa vid mig. Några som talar bakom ryggen på en. Usch!”, skrev en annan.

Förutom kritiken mot själva manuset så har det även funnits skeptiska tittare mot själva handlingen.

Lägg ner denna reklam! Nog borde ica hitta någon annan reklamfirma som har lite fantasi och göra något annat än denna butik som spårat ur”, skrev en då.

Därför dyker Loa Falkman upp i reklamen

Med andra ord har det blivit mycket liv i luckan sedan dess att Loa försvann. Därför är det kanske många som höjer på ögonbrynen när han nu dyker upp i veckans reklamfilm. Denna gången som en kund, han spelar nämligen inte Ica-Stig denna gång utan sig själv.

Annons

Medan karaktärerna försöker komma på vart de känner igen honom från frågar de honom om det är hans första gång i butiken.

– Nej, det kan man inte påstå, säger Loa i reklamen, en tydlig pik till vem han egentligen är.

Loa Falkman
Loa Falkman var kund i butiken.

FOTO: Youtube

Annons