Här är alla ledtrådar från ICA:s reklamfilmer om nya Ica-Stig

31 jan, 2021 
Björn Kjellman, Paul Tilly, Suzanne Reuter
Efter att ICA äntligen avslöjat att det blev Björn Kjellman och Suzanne Reuter som är nya Ica-Stig och Ica-Stina, är det nog många som undrar vilka ledtrådarna var. Nu reder Hänt ut för de kryptiska tecken som visade på vilka Loa Falkmans efterträdare är.
Hur många rätt hade du?
Annons
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till

För två veckor sedan nåddes svenska folket av den tråkiga nyheten att Loa Falkman, 73, slutar som Ica-Stig.

I reklamfilmen sjöng han några rader om sin sista dag på jobbet:

– Jag säger tack för mig, för sex fina år. Men butiken å alla låga priser består. I den här kavajen, ni mig inte längre ser. Åh vad jag kommer att sakna er! Det är sluuuuuut!

Efter det började ICA placera ut ledtrådar i sina kommande reklamfilmer, dessa ledtrådar skulle hjälpa tittarna att lista ut Loa Falkmans efterträdare.

Men ledtrådarna var minst sagt kryptiska, så nu reder Hänt ut vilka de var.

1. Fångtröjan

Den första ledtråden var fångtröjan, som är en referens till filmen Vägen ut från 1999. Björn spelade då en av huvudrollerna i filmen, som handlar om fångar i ett fängelse som skapar en teaterpjäs.

Ledtråd 1
Ledtråd 1

2. Greetings from England

Den andra ledtråden var vykortet som det stod "Greetings from England" på. På kortet fanns också en lastbil och lastbil på engelska heter ju "Lorry" – det vill säga samma ord som serien som Suzanne var med i.

Annons
Ledtråd 2
Ledtråd 2

3. Liljorna

När Loa Falkman hade sin avtackning fick han en stor blombukett, med bara liljor i. Namnet Suzanne kommer från franskans Susanna som var grekiskt och går tillbaka till hebreiskt ursprung där namnet betyder just lilja.

Ledtråd 3
Ledtråd 3

4. Erbjudandet på ica.se

Även på ica.se fanns det en referens till liljor och liljehonung. Och honung är ju förknippat med björnar och därmed namnet Björn.

Ledtråd 4
Ledtråd 4

5. Tvillingens stjärntecken

När Loa Falkman körs till garaget där den förre Ica-Stig (Hans Mosesson) sitter och kollar på tv så kan den uppmärksamma tittaren se ytterligare en ledtråd. På tv:n kollar Hans Mosesson nämligen på ett program om Tvillingarnas stjärntecken. Och det stjärntecknet är både Björn och Suzanne födda i.

Annons
Ledtråd 5
Ledtråd 5

6. Adam & Eva

Bilden på skapelseberättelsen om Eva och Adam är starkt förknippad till Björn Kjellman. Han spelade nämligen Adam i den svenska långfilmen från 1997.

Ledtråd 6
Ledtråd 6

7. "Lena Svensson till kassan tack"

När den nya Ica-Stig går förbi fotbollstjejerna så kan tittare med bra hörsel höra ytterligare en ledtråd. Lyssnar man riktigt noga kan man nämligen höra en röst ropa ut "Lena Svensson till kassan tack", vilket är Suzannes karaktär i tv-serien Svensson Svensson.

Ledtråd 7
Ledtråd 7

8. Björns reklamtavla

Även på reklamtavlor kunde man hitta ledtrådar. Det har funnits två olika varianter av dem runt om i Sverige. I den ena versionen är det Suzanne och i den andra är det Björn. På Björns bild kan man se en liten nallebjörn uppe i vänstra hörnet, vilket såklart är ett givet tecken på att det är Björn Kjellman.

Annons
Ledtråd 8
Ledtråd 8

9. Suzannes reklamtavla

På Suzannes reklamtavla kan man skåda en liten guldfärgad skalbagge-brosch på hennes kavaj. Skalbaggen är inte helt olik den "Guldbagge" som Suzanne tilldelades 1994.

Ledtråd 9
Ledtråd 9

10. Hinten i appen

Bara några timmar innan avslöjandet publicerade ICA ytterligare en hint om Loas efterträdare i deras app. Där står det nämligen "Vet du vilka som tar över".

Ledtråd 10
Ledtråd 10

FOTO: ICA, Youtube

Annons
Annons