Prins Daniel talar ut om barnkaoset – avslöjar hemliga familjeknepet

Prins Daniel talar ut om barnkaoset – avslöjar hemliga familjeknepet
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria må vara kungligheter och få hjälp med mycket, men även hos dem finns det hungriga barn och för lite tid. Nu talar Daniel ut om vad som löser småbarnskaoset i deras hem.
Annons

Tro det eller ej men precis som vilken barnfamilj som helst kan vardagen ställa till det även om man är en kunglighet. Nu berättar prins Daniel, 44, hur han löser vardagspusslet med de hungriga barnen prins Oscar, 2, och prinsessan Estelle, 6.

– När du står vid spisen och barnen är hungriga, ställ fram en skål med gurkstänger och tomatklyftor till dem medan de väntar på att maten är klar. På samma sätt kan man som vuxen börja middagen med en sallad. Spara läsken och godiset till helgen när det får vara lite lösare boliner. Det får inte bli för laddat heller. Man kan äta allt, men inte jämt, berättar han i tidningen Buffé.

Annons

Prinsen har alltid varit intresserad av motion och vikten av att röra sig och hade redan som 15-åring tips på hur det skulle gå till då och lade upp träningsprogram till vännerna hemma i Ockelbo. Även Kronprinsessan Victoria, 40, är engagerad i hälsa och sedan tre år tillbaka driver de  organisationen Generation Pep för att alla barn ska ha rätt till ett hälsosamt liv.

Annons

– Barn ska röra på sig så att pulsen ökar i en timme varje dag. Det räcker med att de är i parken och gungar eller springer omkring och leker. Det finns kanske inte alltid tid, utrymme och ork för att driva igenom och hålla på regler. Men då ska man komma ihåg att även små förändringar kan göra en stor skillnad.

Och så väldigt skönt för andra att veta att även kungligheter lever vanliga, småbarnsliv.

Foto: IBL

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…