TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kronprinsessan Victoria ställd – efter oväntade frågan i programmet

30 dec, 2017 
AvHanna Svärd
I dokumentären ”Året med kungafamiljen” får vi inte minst komma närmare kronprinsessan Victoria. Men det är inte alltid kungligheterna är förberedda på journalisternas frågor, något som visar sig vid ett tillfälle i programmet.
Annons

I Svt:s ”Året med Kungafamiljen som sänds på nyårsdagen får vi se kungafamiljens liv och vardag inifrån. Ofta tycks kungligheterna vara beredda på de frågor som ska ställas, men i en intervju med kronprinsessan Victoria, 40, ser vi ett undantag på detta, i programmet.

När Svt i början av dokumentären intervjuar en kvinna som kommit för att fira kronprinsessan Victorias 40-årsdag uttrycker hon sin stora respekt för hela kungafamiljen och blir uppenbart rörd när hon pratar om det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det folk inte tänker på är vad de egentligen offrar för oss. De har hela tiden någon med sig, det är den här friheten. De offrar ju sina liv för oss. Det är ju så stort, det går ju aldrig egentligen att få nog betalt för det, säger hon och fortsätter:

– Jag brukar säga att de kan inte bara gå till korvmojjen en kväll och ta en korv så där spontant.

När personen som intervjuar kronprinsessan tar upp att en kvinna berättat att hon upplever det hela som att kungafamiljen offrar otroligt mycket för det svenska folket, blir kronprinsessan Victoria märkbart ställd. Hon hummar, skakar lite lätt på huvudet och tar en paus innan hon samlar sig och har svaret.

Annons

– Alltså.. jag tror ju på det här och jag vill ju verkligen göra vad jag kan för att bidra till Sverige, säger hon och fortsätter sedan:

– Vad jag kan göra är att jag kan bringa ljus till saker och ting, och jag kan visa upp Sverige.

Sedan glider hon in på de vandringar hon haft som projekt under den senaste tiden, och uppmanar alla till att ta del av Sveriges vackra natur och dess resurser.

– Det är ett sätt för mig att påminna om vad vi har runt knuten, alltså att påminna om det fantastiska land vi lever i med de enorma resurser som faktiskt är helt gratis, säger hon och fortsätter:

– Många har inte fått den möjligheten och jag hoppas nu att flera ska få upp ögonen för det och kanske också inse att, det var ju inte så svårt. Att vi ser värdet av vad vi har runt omkring oss.

”Året med kungafamiljen” visas på SVT nyårsdagen klockan 20.00.

Foto: SVT, IBL

Annons