Presleys döttrar omhändertas efter fyndet på makens dator

Presleys döttrar omhändertas efter fyndet på makens dator

Skilsmässan kom plötsligt och oväntat. Nu har Lisa Marie Presleys åttaåriga tvillingdöttrar omhändertagits av myndigheterna efter att hon funnit barnpornografiskt material på sin ex-makes dator.

I juni ansökte Elvis dotter Lisa Marie Presley, 49, om skilsmässa från sin fjärde make Michael Lockwood, 55, och bad då även om ensam vårdnad om parets gemensamma tvillingdöttrar Harper och Finley, 8.

I skilsmässopapprena önskade hon specifikt att flickornas pappa endast skulle tillåtas övervakade besök, och tillade att hon inte hade för avsikt att söka någon form av finansiellt stöd från Lockwood.

Paret har tvillingarna Harper och Finley tillsammans, här 3 år gamla.

Anledningen bakom Lisa Maries drastiska önskan har länge varit oklar, men i rättsdokument erhållna av Daily Mail framgår det nu att hon gjort en förskräcklig upptäckt på Lockwoods dator.

“Jag hittade hundratals av bilder och även videor och tecken på oroväckande beteende.”,säger hon i rättsdokumentet förklarar vidare att när hon hittade bilderna var hon “chockad, förskräckt och blev illamående”.

I dokumentet framgår vidare att över 80 av Michaels elektroniska anordningar har beslagtagits av polisen för vidare utredning.

Kaliforniska myndigheterna har sedan dess klivit in och omhändertagit barnen. Och medan rykten om att de placerats i fosterhem cirkulerat har Lisa Maries mamma Priscilla Presley, 71, bekräftat att flickorna i skrivande stund bor med henne.

Anledningen till att barnen inte placerats med sin mor antas vara att Lisa Marie så sent som i augusti lade in sig på behandlingshem för att få hjälp med alkohol och substansmissbruk. Sedan behandlingen avslutades har hon bott hos sin vuxna dotter, aktrisen Riley Keough, 27, och hon förväntas stanna där tills rättsförhandlingarna påbörjas i mars.

LÄS OCKSÅ: Michael Bublés besked om cancersjuka sonen Noah, 3

Lisa Marie och Michael gifte sig 2006, i juni 2016 ansökte hon om skilsmässa.

LÄS OCKSÅ: Tom Cruise förbjuden att träffa dottern Suri, 10

Ex-maken har sedan skilssmässoansökan begärt att det äktenskapsförord som paret skrev på 2007, ett år efter bröllopet, nu ska ogiltigförklaras och han kräver drygt 380 000 kronor i månaden i underhåll, samt närmare en miljon kronor i advokatkostnader.

Lisa Marie har svarat med att hon är skuldsatt upp över öronen, mycket på grund av Michaels överdrivna spenderande de senaste åren. Hon uppger i rättsdokumentet vidare att hon erhåller en summa av närmare en miljon kronor i månaden genom den fond som hennes far ordnade till henne innan sin död, men att dessa pengar till stor del går till att betala levnadskostnader, skulder, och avgifter till advokater.

Michael , som ännu inte arresterats, har avböjt att kommentera anklagelserna.

Lisa Marie bor just nu hos sin vuxna dotter Riley Keough.

LÄS OCKSÅ: Tom Jones dejtar Priscilla Presley

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN