LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pontus Josefsson stoppas i Elitstyrkan – därför avbröt inte TV4 slagsmålet

31 jan, 2021 
Pontus Josefsson
Pontus Josefsson är en av deltagarna i Elitstyrkans hemligheter.
I det senaste momentet fick han hjärnskakning.
Men trots hårda smällar mot huvudet valde TV4 att inte avbryta slagsmålet.
”Alla moment är noggrant testade”, skriver TV4 till Hänt.
Annons
TV: Tvingas lämna ”Elitstyrkans Hemligheter” efter otäcka slaget mot huvudetBrand logo
TV: Tvingas lämna ”Elitstyrkans Hemligheter” efter otäcka slaget mot huvudet

I TV4: nys satsning Elitstyrkans hemligheter kommer deltagarna att utsättas för några av världens tuffaste utmaningar – under ledning av de före detta elitsoldaterna Pam, Bella, Slam och KP.

De modiga deltagarna ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Prövningar som för dem allra flesta människor ses mer eller mindre omöjliga.

Det är en rejäl mix av deltagare i den nya tv-satsningen. Bland annat finns det en kökschef, en personlig assistent och en flygingenjör med bland rekryterna. Det finns även några kända ansikten från andra sammanhang, nämligen gladiator-utmanaren Max Giovanni Pisano, 25, och Paolo Robertos ex-flickvän Elin Härkönen, 26.

Det farliga momentet i Elitstyrkan

Alla deltagare har fått sitt eget nummer och i programmet benämns de oftast bara vid sitt nummer, istället för deras riktiga namn.

Annons

I söndagens avsnitt var det dags för rekryterna att fightas. Det blev några riktigt tuffa fighter, speciellt den mellan #11 och #16. Elektrikern Pontus Josefsson, 27, går under nummer 11 och han bet ihop under fighten trots att han fick rejäla smällar mot huvudet.

– Jag är nog mer mentalt stark än vad jag är fysiskt stark. Jag vet att jag kan pusha mig när kroppen är slut. Jag slutar inte när jag är trött, säger Pontus i programmet.

Elitstyrkans hemligheter Sverige
Den farliga fighten mellan #11 och #16.

Till slut bröt tränarna den intensiva fighten och man kunde se att Pontus var andfådd och trött men han höll sig ändå på benen. Men senare den dagen kom smärtorna. Pontus fick en så pass grov huvudvärk att han kände sig tvungen att ses över av en läkare.

– Asså jag har så ont i huvudet, och jag känner mig som att jag har dålig balans. Jag vill spy, säger han till läkaren och fortsätter:

Annons

– Jag känner liksom inte igen mig själv.

Pontus stoppas från programmet

Läkaren kunde inte utesluta att #11 Pontus fått en hjärnskakning, vilket gjorde det omöjligt för honom att fortsätta.

– Det är så här att jag kommer bryta dig på medicinska skäl, sa läkaren då.

Deltagarnas säkerhet i Elitstyrkan verkar det alltså vara lite sisådär med. Nu svarar TV4 på just hur de ser på säkerhetstänket i programmet.

”Alla moment är noggrant testade. Vi har alltid säkerhetspersonal på plats samt sjuksystrar och läkare. Även om testerna är mycket tuffa så går såklart säkerheten alltid först”, skriver Elitstyrkans exekutive producent i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons