TV: Elin Härkönen om traumatiska händelsen i barndomen

Elin Härkönen

FOTO/TV4

Under våren kommer tv-tittarna kunna följa 18 noga utvalda personer som kommer att delta i TV4:s nya program Elitstyrkans hemligheter.
Elin Härkönen är en av deltagarna som prövas båda fysiskt och psykiskt i en rad olika utmaningar.
En uppgift får träningsprofilen att tänka tillbaka på en traumatisk händelse som inträffade när hon var barn.

I TV4: nys satsning Elitstyrkan hemligheter kommer deltagarna att utsättas för några av världens tuffaste utmaningar – under ledning av fyra före detta elitsoldater. De ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Prövningar som för dem allra flesta människor ses mer eller mindre omöjliga.

Det handlar inte om att vinna de olika utmaningarna utan att ge allt – hela tiden. Om de tidigare elitsoldaterna inte tycker att deltagaren lever upp till förväntningarna kommer man tvingas lämna programmet.

Frågan som vi alla ställer oss är, vilka av deltagarna har det som krävs för att klara sig hela vägen till slutet?

Elin Härkönen har antagit utmaningen

Elin Härkönen inspirerar dagligen tiotusentals människor till träning och hälsa genom sina uppdateringar på sin blogg och Instagram.

Hon är en tidigare elitidrottare och med ett riktigt pannben och en vilja av stål. Så när hon fick frågan om att anta utmaningen kunde hon inte säga nej. Men hon var inte beredd på den övning som väntade henne.

I en intervju med Hänt berättar hon om tankarna kring sin medverkan i TV4:s nya satsning.

– Jag tog beslutet att sluta som elitidrottare 2019 för att jag kände att min kropp började säga ifrån. Bara att jag kom tillbaka till elitnivån efter min nackskada var typ ett mirakel. Så att jag har fortsatt att pusha den hela tiden, det är något i mig som jag har behövt jobba med. Jag älskar utmaningar, säger hon till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Traumatiska händelsen i barndomen

I premiäravsnittet utmanas deltagarna genom att med bakbundna ben och armar ta sig upp och ner mellan botten och vattenytan. Om och om igen, tills de före detta elitsoldaterna säger stopp. Ett av de tuffaste testerna man kan göra, både fysiskt och psykiskt. Och flera av deltagarna får problem med utmaningen.

– Vi börjar med ett av de tuffare testerna. De kommer att uppleva vattnets kyla, lufthungern i kroppen och känslan av att man kommer drunkna. Övningen handlar om att inte drabbas av panik, berättar en av soldaterna.

För Elin Härkönen var utmaningen värsta tänkbara, då det tog henne tillbaka till en händelse i barndomen som påverkar henne än idag.

– Det är ovant och obehagligt. Det sitter kvar, men jag försöker jobba på det, berättar hon i programmet.

Hör Elin Härkönen berätta själv om den traumatiska olyckan hon var med om som barn i spelaren ovan.

Elitstyrkans hemligheter Sverige har premiär söndagen 24 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.

LÄS OCKSÅ: Alla deltagare i Elitstyrkans hemligheter 2021

LÄS OCKSÅ: Elin Härkönen ryter ifrån efter romansryktena med Paolo Roberto

FOTO: TV4 play

SENASTE NYTT!