Petter Stordalens glädjebesked efter Gunhilds sjukdomskamp

Petter Stordalen om Gunhild Stordalens sjukdom
Efter många års kamp mot sjukdomen har Gunhild Stordalens hälsa äntligen stabiliserat sig. Nu berättar hennes make Petter Stordalen om glädjebeskedet.
Annons

Sedan 2014 har Gunhild Stordalen, 40, kämpat mot sjukdomen systemisk skleros. Det är en bindvävssjukdom där immunförsvaret förändras och man får ökad bindvävsproduktion på huden samt inre organ. Det resulterar i stram och tjock hud, kroppen stelnar och organen kan sluta fungera som de ska. 

Gunhild är gift med den norska hotellmogulen och miljardären Petter Stordalen, 56. Paret har varit väldigt öppna med kampen, svårigheterna och allt som kommer med sjukdomen. Gunhild har genomgått olika typer av behandlingar, bland annat i Amsterdam, för att bli bättre och hon tar dagligen medicin. 

Annons

Ett tag blev hon bra igen, men insjuknade snabbt igen vilket blev ett tungt bakslag för dem båda. Förra året återvände hon till Amsterdam för en 18-månaderskontroll, och fick då glädjebeskedet att allt såg stabilt ut. 

Annons

Petter Stordalen vägrar att sörja

I Renées brygga som har premiär denna veckan på TV4 frågar programledaren Renée Nyberg, 52, Gunhilds make Petter hur hon mår just nu.

– Bra nu, jag har inte sett henne så bra sedan innan hon blev sjuk. Jag har inte sett henne så bra på väldigt många år, svarar han.

Ännu ett återfall skulle innebära livsfara för Gunhild, men när Renée frågar om sorgen och rädslan svarar han att den inte existerar.

– Jag var bestämd på att någon sorg har vi inte förrän det är slut. Tills dess ska vi kämpa, oavsett hur och oavsett hur lång tid det tar. Det är inte på tal om att ge upp, säger han.

Gunhilds sjukdom har förändrat honom

Sjukdomen har förändrat Petter till den del att han är mer tacksam för vad han har i dag. Han har även kommit närmre sina barn. Trots alla motgångar de senaste åren finns det vissa saker han inte hade velat vara utan.

Annons

– När Gunhild blev sjuk till exempel, så sa jag till henne att jag skulle ha gjort allt i världen för att Gunhild skulle vara utan sjukdomen. Men trots det så hade jag inte velat vara utan tiden på sjukhuset och tiden vi hade i Amsterdam för den var fin. Vi hade många fina stunder. Och vi hade tid till bara varandra, säger Petter Stordalen.

Renées brygga sänds onsdagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

Se bilder på paret här:

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…