Artikeln innehåller reklamlänkar

Tilde de Paulas pinsamma miss – med Gunhild Stordalen i Nyhetsmorgon

I TV4:s Nyhetsmorgon råkade Tilde de Paula Eby kalla Gunhild Stordalen för Gudrun.

Det är inte alltid lätt att få allting rätt i direktsändning. I gårdagens Nyhetsmorgon i TV4 råkade Tilde de Paula ge Gunhild Stordalen ett helt annat namn.

I Nyhetsmorgon i TV4 tog Tilde de Paula Eby, 45, och Sebastian von Sivers, 31, upp de problem som mänskligheten står inför när det gäller vår globala mathushållning.

Med sig i studion har de Gunhild Stordalen, 39, som är initiativtagare till en konferens om hållbar mat och kändiskocken Marcus Samuelsson, 47. Men när Tilde ska presentera de båda blir det lite fel.

– Det är med stor glädje som vi säger god morgon och välkomna till er båda. Vi har Gudrun Stordalen som är här som är intitiativtagare till Eat forum, konferensen som pågår. Och Marcus Samuelsson, känd och älskad krögare och kock. Och också väldigt engagerad i de här frågorna, säger Tilde.

Där blev det lite galet. Gunhild blev Gudrun. Men som tur är verkar Gunhild ta det hela med ro och ler snällt vid sidan om Tilde och Sebastian. Sedan börjar hon berätta om det ohållbara sätt vi äter och producerar mat på i dag.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

– Det vi äter och det vi producerar är ju orsaken till några av våra största hälso- och miljöutmaningar, säger Gunhild och fortsätter:

– Osund kost är ett större problem för vår hälsa än tobak, alkohol och droger. Och detta betyder att vi måste börja producera saker som gör oss friska, inte sjuka och som också tar hänsyn till miljön, för det matproduktionen i dag står för en tredjedel av alla klimatutsläpp.

Gunhild Stordalen är en norsk läkare och miljöaktivist. För fyra år sedan drabbades hon av sjukdomen systematisk skleros och nyligen talade hon ut om känslorna efter mardrömsbeskedet.

– Jag har fått en dödsdiagnos stämplad i pannan, berättar hon för norska Dagbladet.

Gunhild Stordalen väntar nu på svar på nya prover som ska visa om sjukdomen utvecklat sig eller ej. Inom kort kommer hon få svar på sina provsvar och vi håller våra tummar för att de visar något positivt.

HETAST PÅ HÄNT TV: OLIVER SALLMANN talar ut om romansen efter EX ON THE BEACH

LÄS OCKSÅ: Kaos i Nyhetsmorgon när Paradise Hotel-Lina Hellqvist skrapade Triss

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjös okända kamp under Nyhetsmorgon: ”Det går inte”

FOTO: TV4

Senaste nytt