Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Gunhild Stordalens oro efter nya läkarbesöket: "Försöker att inte tänka på det"

11 jun, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Gunhild Stordalen tar en paus
Gunhild Stordalen talar ut om sin sjukdom systematisk skleros:"Jag har fått en dödsdiagnos stämplad i pannan", säger hon.
Annons

För fyra år sedan fick Gunhild Stordalen mardrömsbeskedet. Hon hade drabbats av den obotliga sjukdomen systemisk skleros, bara 35 år gammal.

Sedan dess har hon genomgått flera stamcellstransplantationer i Holland, en ny relativt oprövad behandlingsmetod mot bindvävssjukdomen som hon själv bekostat. Men på grund av att den experimentella behandlingen är så pass ny vet ingen om den kan hjälpa.

Nyligen var Gunhild hos läkare och tog nya prover, för att få reda på hur sjukdomen utvecklat sig sedan senast.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nu är det jobbigaste att vänta på ett besked, det är naturligtvis inte kul, säger hon i en intervju med norska Dagbladet och fortsätter:

– Jag kan inte tänka på det. Jag måste tänka på sakerna jag kan påverka. Jag lever så sunt jag kan och försöker träna, äta bra, sova ordentligt och inte stressa för mycket. Utöver det tar jag min medicin och går till kontrollerna, jag gör det kan jag kan, säger hon till tidningen.

Annons

Gunhild är gift med hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen, 55. Just nu lägger hon ner själv och hjärta i sitt Eat, en organisation som vill få världens befolkning att äta mer miljövänligt då mat är en av de allra största miljöbovarna.

– Jag har alltid känt att jag har bråttom. Världen står inför enorma förändringar och vi kan hantera dem, men vi har ingen tid att spilla. Efter att jag har fått en dödsdiagnos stämplad i pannan har jag blivit mer otålig, säger Gunhild Stordalen.

I ”Min sanning” på SVT berättade Petter Stordalen i slutet av 2017 om sorgen när Gunhild drabbades av ett återfall av sjukdomssymtomen och för två år sedan tvingades genomgå en andra stamcellstransplantation.

– Då insåg jag att det var vår sista chans. Om det kommer tillbaka nu är allt över.

Inom kort kommer Gunhild Stordalen få svar på sina provsvar och vi håller våra tummar för att de visar något positivt.

FOTO: Ibl, Stella

Annons