Stordalen avslöjar sanningen: Därför får mina barn 25 miljarder nu

Petter Stordalen skriver över hela 25,7 miljarder kronor på sina barn. Syftet är att de en dag ska fortsätta driva hans hotellimperium vidare.

Norges rikaste person Petter Stordalen, 55, har tjänat hiskeliga summor pengar på sin hotellkedja, och nu väljer han att ge en hel del av det han tjänat till sina barn. Han skänker strax över 25,7 miljarder kronor till barnen Emelie, 25, Henrik, 23, och Jakob, 21.

Anledningen är att Stordalen vill försäkra sig om att de en dag kommer att driva vidare det han byggt upp, och därför får barnen alltså 8,5 miljarder var i form av andelar i bolaget Strawberry Holding AS som bland annat inkluderar hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Detta trots att han inte planerar att gå i pension än på ett tag.

– Jag har inga planer på att pensionera mig, men det är en försäkring om att barnen kommer att ta över ansvaret för koncernen om jag skulle råka ut för en flygolycka eller på något annat sätt inte vara kvar. Detta säkerhetsställer långsiktigheten och kontinuiteten och hindrar möjligheterna att sälja, dela eller börsnotera koncernen, säger Stordalen till VG.

Och eftersom pensionen inte är nära än, betyder det här inte att barnen tar över ägandet av hotellen än.

– Om jag hade väntat med att göra detta tills jag exempelvis blev 75 år hade mina barn varit i min ålder när de fick ansvaret. Då får man inte med det ungdomliga lyftet och drivet som man har i 20-årsåldern. Därför ger jag dem det nu, fortsätter han till tidningen.

På Instagram skriver han om beslutet.

Idag har mina tre fantastiska barn övertaget som ägare världens bästa hotellbolag. En dag övertar de också kontrollen tillsammans. Det gör mig stolt och glad”, skriver han glatt efter att han och barnen skrivit under.

LÄS OCKSÅ: Petter Stordalens om Gunhilds sjukdom: ”Vår sista chans”

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen rasar mot maken – avslöjades av privata videon: ”Tappar helt omdömet”

Foto: IBL

Senaste nytt