Petter Stordalen om miljonköpet till Gunhild efter separationen

Gunhild och Petter Stordalen
Gunhild Stordalen får en lägenhet för 32 miljoner kronor efter separationen från Petter Stordalen.
Nu bekräftar hotelldirektören köpet till ex-hustrun.
Annons

I början av november meddelade hotellmiljardären Petter Stordalen, 56, och läkaren, samt miljökämpen Gunhild Stordalen, 40, att de valt att gå skilda vägar. Uppgifterna bekräftade de för den norska tidningen VG.

Annons

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, skrev Petter och Gunhild i ett gemensamt uttalande.

Gunhild Stordalens sjukdom

De hade då varit ett par i 14 år och har gått igenom mycket ihop. De har tillsammans kämpat mot Gunhilds sjukdom systemisk skleros som hon drabbades av 2014. Under flera tillfällen har hon genomgått alternativa och riskfyllda behandlingar utomlands, och sjukdomstiden har varit tuff för paret.

Annons

Dessutom har de båda jobbat hårt vilket har lett till en hel del tid ifrån varandra. Bara dagar före att separationen blev offentlig gjorde Petter Stordalen flera intervjuer där han pratade om att framgången haft en baksida.

– Något av det man mister då, det är det vi hade i början: Tid tillsammans. Hon var alltid med mig på resa, jag var alltid med henne. Så blev Gunhilds marknad världen och hon visste att om hon skulle realisera de saker hon drömde om, så kunde hon inte göra det från Oslo eller Stockholm, sa Petter i en intervju med Expressen.

Petter och Gunhilds ord efter separationen

Efter att separationen blev känd har Gunhild Stordalen endast uttalat sig ett fåtal gånger. Bland annat i ett inlägg på Instagram, som hon delade två dagar efter att hon och maken gått ut med att de går skilda vägar. I inlägget tackade hon sina följare för allt stöd.

Annons

Tack för alla era varma kärleksfulla hälsningar. Vi må gå skilda vägar, men vi kommer alltid att ha varandras ryggar – som bästa vänner och hängivna supporters”, skrev hon till en bild på sig själv och Petter.

I samband med en prisutdelning senare uttalade hon sig på nytt om separationen.

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete. Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har tillägnat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållande och vi har beslutat att vi måste flytta isär, sa Gunhild Stordalen till norska NRK.

Äktenskapsförordet mellan makarna Stordalen

När makarna gifte sig skrev de ett äktenskapsförord där det stod att vid en eventuell skilsmässa så skulle Gunhild få dryga 100 miljoner kronor, oavsett vems initiativ separationen var. Dessutom fortsätter Petter Stordalen att stötta Gunhilds stiftelsen EAT Foundation som hon fick i morgongåva av honom.

Annons

Det började även snabbt att spekuleras i att han hade köpt en lägenhet till ex-hustrun mitt i centrala Oslo. Enligt Dagens Næringsliv ska det vara en lyxig bostad på 252 kvadratmeter beläget precis bakom slottet. Prislappen låg på 24 miljoner kronor men köptes för nästan 32 miljoner alldeles nyligen.

Nu bekräftar Petter Stordalen till norska sajten E24 att han har köpt lägenheten till Gunhild och att det är den lyxlägenheten som det tidigare har spekulerats i. Även Gunhild bekräftar flytten.

– Ja det stämmer att jag ska flytta in, säger hon till norska tidningen Børsen.

Gunhilds nya bostad består av hela tre våningar och ska ha generöst med takhöjd samt flera stora fönster. Innan hon flyttar in ska den dock fräschas upp och fixas till så att allt är perfekt in i minsta detalj.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…