LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Petra Medes okända kamp – nu bekräftar hon smärtorna: ”Långtidssjukskrivning”

30 sep, 2022 
Petra Mede
Petra Mede blev i början av sommaren tvåbarnsmamma.
Nu berättar hon om den tunga kamp hon tidigare genomgått som ledde till långtidssjukskrivning.
– Kroniska problem, säger Petra till Femina.
Annons
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandraBrand logo
Petra Medes okända relation till David Lindgren – så känner de varandra

Petra Mede, 52, var höggravid under Let's dance-säsongen i våras. Hon hade beräknad födsel på midsommarafton men det var inte förrän i augusti som det avslöjades att bebisen var född. Faktum är att det var programledar-kollegan Tilde de Paula Eby, 49, som i direktsändningen avslöjade att Petra blivit tvåbarnsmamma. Det blev en liten flicka som fått namnet Paula.

Petra skaffade dottern på egen hand

Petra har sedan tidigare dottern Adeline, 9, tillsammans med ex-sambon Mattias Günther, 44. Denna bebis skaffade Petra dock på egen hand. Hon har tidigare berättat att det inte finns någon partner med i bilden.

Nyligen gästade Petra Sveriges radios Söndagsintervjun där hon berättade hur den första tiden som tvåbarnsmamma har varit. I samma intervju avslöjade Petra att hon aldrig egentligen har haft någon barnlängtan.

Annons

Men idag känner hon en ovillkorlig kärlek till båda döttrarna.

Nu berättar hon om kampen: ”Väldigt tung period”

Petras liv har däremot inte alltid besått av lycka och glädje. Nu berättar hon nämligen om den tunga kamp hon genomgått. I en intervju med Femina får Petra frågan gällande om hon kommer fortsätta sitt författarskap efter boksläppet Svindlande stunder i Blackeberg, detta varpå hon öppnar upp om dramatiska skadorna hon drabbats av.

– Det ska åtminstone bli en trilogi, för de har blivit så väl mottagna att jag fått mersmak på att skriva och fått självförtroende. Nästa bok kommer handla om perioden mellan 20 och 30, när jag var mer sjukskriven än friskskriven. Det var en väldigt tung period, säger Petra och utvecklar:

– Jag fick kroniska problem med ryggen, fick lämna dansen och hamnade i en period av långtidssjukskrivning. Mellan 20 och 30 händer det så mycket, men jag fick ta igen det mellan 30 och 40 i stället, för allt blev förskjutet. Jag hade inte kunnat göra det där som alla andra hade gjort, resa och plugga.

”När det hände mig kände jag mig som en börda för samhället”

Kampen med ryggen satte sig inte bara fysiskt utan även psykiskt för programledaren som under tiden mådde väldigt dåligt.

Annons

– Innan ryggproblemen hade jag varit väldigt priviligerad – allt hade gått som jag tänkt och jag hade en familj som gjorde allt för mig. Jag var lite elitistisk och tänkte att livet är enkelt, bara man kämpar på så går det bra. Men sjukdom och skada kan naturligtvis hända vem som helst, och när det hände mig kände jag mig som en börda för samhället, säger hon och fortsätter:

– Jag har tänkt på hur viktigt det är för alla människor att ha ett arbete så man har en uppgift i livet. Det är farligt att vara sjukskriven länge, för det är så centralt för en människa att få vara behövd och göra sitt dagsverke. Jag fick en realitycheck.

FOTO: TV4

Annons