TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Därför ville Petra Mede inte ha barn – nya avslöjandet efter bebislyckan

11 sep, 2022 
Programledaren Petra Mede blev nyligen blivit tvåbarnsmamma.
I en ny intervju i Sveriges radio berättar hon nu om kärleken till döttrarna och beslutet att skaffa barn efter 40.
– Det var en ickefråga faktiskt, berättar hon för tidningen.
Annons
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare utBrand logo
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare ut

Det var i augusti som Tilde de Paula Eby, 49, kunde avslöja (i direktsändning ska tilläggas) att programledarkollegan Petra Mede, 52, hade blivit tvåbarnsmamma.

Petra Medes graviditet avslöjades i februari, inför premiären av Let's dance 2022, som hon och David Lindgren, 40, ledde för andra säsongen i rad.

– Det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, berättade Petra när hon gästade Nyhetsmorgon inför säsongspremiären.

Petra Mede om relationen till barnets pappa: ”Jättebra”

Petra har sedan tidigare dottern Adeline, 9, tillsammans med ex-sambon Mattias Günther, 44. I det fallet finns det en pappa med i bilden. Men två år efter dotterns födsel valde paret att separera.

I en tidigare intervju med Hälsoliv har hon berättat om relationen till dottern Adelines pappa, och hon beskriver den som väldigt god.

Annons

– Min familj bor nära och både jag, mina föräldrar och syster bor i Bromma. Det gör alla på min dotters pappas sida också. Det är nästan lite sektvarning. Adelines pappa och jag bor två minuter från varandra. Vi har en jättebra relation och han är en fantastisk förälder. Det är jag så glad för, säger hon till tidningen.

Petra Mede med dotern Adeline på röda mattan år 2015.
Petra Mede med dotern Adeline på röda mattan år 2015.

Därför ville Petra Mede inte ha barn – nya avslöjandet efter bebislyckan

Men i nyfödda dottern Paulas fall har Petra gjort det på egen hand, utan en partner. När Petra gästar senaste avsnittet av Sveriges radios Söndagsintervjun berättar hon om den fantastiska nya tekniken som gör det möjligt för äldre kvinnor att bli gravida.

Annons

Fler detaljer om hur hon gick tillväga för att bli gravid andra gången, vill hon inte avslöja. Men hon är inte oblyg för att prata om det faktum att hennes barnlängtan kickade in sent i livet.

På frågan om hon hade längtat efter att bli mamma svarar hon:

– Nej, det hade jag inte. Det var en ickefråga faktiskt. Mellan 30-40 tog jag igen det jag inte levde mellan 20-30, så jag var fixerad på mig själv.

Idag känner hon inget annat än en ovillkorlig kärlek till båda döttrarna.

– Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda. Så för mig känns det nu som att jag nu har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Det enda jag kan hoppas på är att de får ett liv som de tycker är värt att leva.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons