TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Petra Medes nya barnbesked – 2 månader efter dotterns födsel

17 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Petra Mede.
I juli, tidigare i år, välkomnade Petra mede sin andra dotter in i världen. Nu ger hon ett nytt barnbesked efter födseln.
Läs mer här!
Annons
Tilde avslöjar: ”Petra Mede nybliven mamma”Brand logo
Tilde avslöjar: ”Petra Mede nybliven mamma”

Det var i juli tidigare i år som Petra Medes, 52, andra dotter var planerad att födas. Men efter en lång tid av tystnade blev det till slut TV4-kollegan Tilde de Paula Eby, 49, som avslöjade att Petra äntligen hade blivit mamma!

Tilde hade en egen talkshow under sommaren, Tilde!, och skulle presentera Petra som skulle gästa veckan efter. Då råkar programledaren försäga sig.

– Jag skulle vilja påminna er om vad som händer nästa fredag. Då nyblivna mamman Petra Mede berättar om sin nya show 50/50, avslutade Tilde i programmet.

När Petra senare gästade programmet var Tilde snabb med att be om ursäkt, och lyckligtvis kunde Petra skämta om situationen.

– Nej men Tilde, om någon ska avslöja det så är det ju du, sa Petra och fortsatte:

Annons

– Jag har ju dessutom döpt den här lilla tjejen till Paula för att hedra dig, Tilde.

Det vill inte Petra avslöja om graviditeten

Förutom den nyfödda dottern Paula, har Petra dottern Adeline, 9, från ett tidigare förhållande med Mattias Günther, 44. Men i samband med Paulas födsel har inte Petra velat gå ut med hur hon gick tillväga för att bli gravid, enligt Expressen.

– Det pratar jag inte om, det är privat. Men till alla kvinnors och jämställdhetens stora glädje så är det ju nya tider nu. Nu kommer det ju inte bli bara äldre pappor utan även mammor som är äldre. Och med tekniken så är det möjligt och det är fantastiskt, säger Petra i Söndagsintervjun på Sveriges Radio.

Hon ska nämligen uppfostra dottern på egen hand, något hon även pratade om när hon gästade Nyhetsmorgon under graviditeten.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med mycket i livet, sa hon i programmet.

Petra nya barnbesked månader efter födseln

I intervjun med Sveriges radio avslöjar Petra även att hon egentligen inte längtade efter barn, utan att hon mest tänkte på sig själv mellan 30 och 40-årsåldern, men att hon nu känner sig extremt privilegierad.

Annons

– Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda.

Och det verkar som att Petra inte heller längtar efter fler barn, då hon nu ska lägga allt fokus på sina två döttrar. Hon säger kort och gott att hon nu ska ägna sitt liv åt sina just två barn, så det låter inte som att någon mer bebis är planerad.

– Så för mig känns det nu som att jag nu har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Det enda jag kan hoppas på är att de får ett liv som de tycker är värt att leva, säger Petra.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons