Petra Medes ord om kärlekslivet – kravet på framtida partnern

Petra Mede

Petra Mede är nu aktuell med det nya programmet Min historiske pojkvän.
Nu berättar hon vad hon söker för egenskaper hos en framtida partner.
– Har inte hittat någon som lever upp till mina förväntningar, säger hon i Hellenius hörna special.

Petra Mede är en av Sveriges mest folkkära programledare och har genom åren lett stora program som Melodifestivalen och Let's dance. Men nu är hon också aktuell med sitt alldeles egna dejtingprogram Min historiske pojkvän.

Programmet är ett historiskt underhållningsprogram och har premiär i slutet av september. Där kommer man få följa Petra när hon dejtar sig igenom olika tidsepoker med start i 1300-talet. Med sig har hon också historikern Brita Planck och psykologen Björn Hedensjö som är där för att ge henne tips och coachning.

Men hur ser egentligen kärlekslivet ut för Petra i verkligheten? I Hellenius hörna special berättar hon nu om hur hon ser på sitt kärleksliv och vad hon söker för egenskaper hos en framtida partner.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Petra Mede om att spela in Min historiske pojkvän – egna orden om kärlekslivet

Syfet med programmet är bland annat att det ska vara folkbildande och roligt, men utöver det kan Petra avslöja att det också kommer vara en hel del tunga scener.

– Vi skildrar väldigt mycket ur tiden och man får ibland en liten klump i magen när man inser hur människor har levt och haft det. Och villkoren, inte minst när det kommer till barn, säger hon.

Trots att Petra spelar sig själv i programmet berättar hon att hon inte alls känner samma starka behov av att träffa någon i verkligheten som hon gör där.

– Tro det eller ej men det är ju ett litet alterego. Privat har jag ju ett fantastiskt liv men här kan man säga att jag är lite mer desperat på jakt efter en man, säger hon innan hon lägger till:

– Men jag har ju letat efter en man under 80, 90, 2000 och 2010-talet och inte hittat någon som lever upp till mina förväntningar. Och då har jag ändå sänkt ribban ska ni veta.

Det söker Petra Mede hos en framtida partner

Men när David Hellenius frågar Petra hur hennes kravbild för en framtida partner ser ut svarar hon snabbt.

– Det kan jag verkligen beskriva. Det är så lätt så. Det är ju intelligens, känslighet, humor med finess och ja, jag är faktiskt privat sätt mindre utseendefixerad än man kan tro, säger hon varpå David snabbt svarar:

– Ja, man kan ju bara konstatera att det är tråkigt att man är upptagen.

LÄS OCKSÅ: Ica-profilen Paul Tilly har förlovat sig med flickvännen Isabella Staberg

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Anna Brolin i Efter fem på TV4

SENASTE NYTT!